ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Det kinesiske værelse

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Bibliotekernes resumé

I en fremtidig verden degraderes Hector Lesür fra sin stilling som sikkerhedschef i Ministeriet for Videnskab og Teknologi. I sin søgen efter en forklaring på degraderingen opdager han et gigantisk komplot mod hele samfundet.

Forlagets beskrivelse

Rune Nielsen og Thomas Fabian Delmans fremtidsdystopi er en klassisk fortælling om Hector, der gradvis vikles ind i et baroks magtspil og slutteligt må erkende, at samfundet ikke styres efter de demokratiske principper, magthaverne ellers hylder i deres taler til offentligheden.

Det helestarter, da han som ansat i Ministeriet for Videnskab og Teknologi en dagbliver kaldt ind til sin overordnede, der meddeler ham, »sikkerhedschefen har fundet informationer, der mere end antyder, at du er blevet en sikkerhedsrisiko for afdelingen.« Herefter bliver han forflyttet til Afdeling K1, der ligger på en af ministeriets dybeste etager under jorden og får til opgave, manuelt at slette alle oplysninger om personer og steder, stedets centralcomputer har registreret den seneste tid.

Tegnestilen er inspireret af serieveteraner som Enki Bilal og François Schuiten, mens stemning og fortælling tager udgangspunkt i William Gibsons' (Neuromantiker) og Philip K. Dicks (Drømmer androider om elektriske får / Bladerunner) universer. Resultatet er en original fremtidsfortælling, der emmer af paranoia i et teknologisk hårdt belastet samfund.

At der er gjortså meget ud af det grafiske og lagt så meget vægt på fremstillingen af de ydre rammer i denne fremtidsverden, skyldes ikke mindst, at ophavsmændene begge er arkitekter og partnere i det Århus-baserede designbureau Kollision. Deres hverdag er så at sige præget af, at skulle bygge nye verdener op!