ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Forside/Hvordan får vi flere bidragydere?

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Dette indlæg var oprindeligt skrevet af Benadikt, men jeg tillod mig at kopiere det ud fra "arkiv 4" og give det sin egen tråd.

Om nogle uger vil ComicWiki have 5000 artikler. Det begynder at ligne et rigtigt leksikon. Men der er forholdsvis få bidragydere til leksikonet; hvordan kan vi ændre på det? Benadikt 1. feb 2008, 19:50 (CET)

Jeg har tænkt de samme tanker. Jeg har nogle få idéer, men ingen af dem er sådan helt udkrystalliseret.
1. Debatforum
Diskussionssiderne er gode til visse ting, men diskussioner såsom denne, passer måske bedre i et reelt forum. Der er udvidelser til MediaWiki, den software vi kører på, som kan underlette dette, men personligt er jeg åben for et samarbejde med et etableret forum...
2. Portaler
Det har vist sig at være en god idé at ComicWiki er emnebegrænset til tegneserier på dansk, men for visse bidragydere forestiller jeg mig at det kan være lidt overvældende at angribe alle emner af tegneserier. Visse foretrækker superhelte, andre Carl Barks, andre Fransk-belgiske, andre Manga. Hvis man laver "et hjørne" til hvert af disse emner, altså en slags alternativ forside til hvert af disse emner, så kan man muligvis underinddele publikum og få opgaven til at virke lidt mere overkommelig. Det ville nok også give mening med nye stub-kategorier, f.eks. "superhelte stub" "disney stub" osv, så man kunne takle emne-specifikke stub-kategorier. Jeg har i øvrigt forsøgt lidt med Portal:Superhelte.
3. Kommunikere budskabet noget tydeligere: det er faktisk et helt gratis leksikon, uden reklamer, og licensen byder at indholdet er bidragsydernes ejendom! Det er altså et ret liberalt og altruistisk budskab. Det synes jeg skal være noget tydeligere -- muligvis ser forsiden for kommerciel ud nu?
4. Det er noget tid siden vi sendte en pressemeddelelse ud, måske det var på tide igen? Vi sendte bl.a. i sin tid besked ud til Jacob Stegelmann og håbede på lidt tid i Troldspejlet, men fik desværre ikke svar. Det er muligt nu, med lidt flere sider i bagagen, at Jacob eller andre vil reagere?
Joen 1. feb 2008, 23:27 (CET)
Jeg har i weekenden snakket med Ezme om hvad vi kan gøre for at få flere bidragydere. Ud over den fremragende og dejlige støtte vi har fået fra Tegneseriesiden (og som jeg kun kan opfordre alle til, på alle måder de kan, at gengælde her fra), så har vi et par idéer. Den ene er en af Benadikts gamle idéer som vi vil undersøge muligheden for at implementere. Den anden er et reelt redesign af ComicWiki -- mere end blot de oversigts og album infobox redesigns vi har gennemgået. Tænk Wookieepedia, men med udgangspunkt i det look som vores infobox skabeloner har. Et sådant redesign vil være en måneds lang process, og i øvrigt en åben process med mulighed for at se og kommentere på alle mellemled. Men formålet er at positionere os fra Wikipedia, så vi ikke længere ligner wikipedia, men blot er et tegneserie leksikon hvor alle har mulighed for at være med. Joen 11. feb 2008, 10:08 (CET)
Lige nu tror jeg, at det jeg savner mest ved ComicWiki er en mere social indgangsvinkel, så man føler man får noget socialt igen når man er bidragsyder. Det kan godt virke lidt upersonligt i øjeblikket. Må jeg foreslå, at vi laver et arrangement fra tid til anden hvor bidragsydere kan mødes, så vi kan få sat ansigt på hinanden. Det tog iøvrigt ret lang tid før jeg opdagede diskussionslinket på forsiden - det gav meget til min motivation til at bidrage. Jeg synes forsiden bør promovere det at der er diskussioner mere. Jeg tror ikke mange ved at det faktisk er her. Marner 15. feb 2008, 16:37 (CET)
Det er fuldstændig rigtigt at diskussionssiderne er noget utilgængelige, og jeg pønser selv (som nævnt) på at takle et redesign af ComicWiki med henblik på brugervenlighed. Men som jeg til dels har løftet sløret for herover, så kom Benadikt med en fremragende ide om noget samlefunktionalitet som vi undersøger muligheden for. Det, at kunne dele sin samling, tror jeg virkelig kan være med til at sætte skub i tingene, osse socialt. Joen