ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Diskussion:Punisher (Ultimate)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Er punisher en superhelt? Jeg har aldrig helt selv forstået hvornår en helt er "superhelt", selvom vi har et helt emne dedikeret på artiklen -- men for mig at se kræver det vel superkræfter? Under alle omstændigheder, HVIS han er en superhelt fortjener han kategorien superhelte. :) Joen 19. Nov 2007 kl. 23:05 (CET)

Jeg mener selv ikke at han kan kaldes en superhelt. Men er ikke helt klar over hvorfor. Men den holder i hvert fald ikke helt, at en helt skal havde superkræfter, for at være en superhelt, for det ville udelukke Batman, Hawkeye, Green Arrow osv. Og dem ville jeg kalde suerhelte, så jeg ved ikke helt, hvorfor at det bare føles forkert at kalde Punisher for en superhelt.
Jeg har tænkt det samme. Batman virker osse superhelte-agtig. Men det er måske kun kostumet? Og punisher har vel osse en slags kostume. Joen 20. Nov 2007 kl. 14:40 (CET)

Bør Ultimate Punisher ikke også have en kategori i stil med "Marvel Ultimate Universet" så vi kan lave en samling af alle ultimate figurerne og evt. give noget baggrund for Ultimate universet kontra det normale Marvel univers.Kent Damgaard 20. Nov 2007 kl. 10:14 (CET)

Jo, synes jeg er en god ide. Personligt vidste jeg f.eks. ikke at der var forskel... Dvs. der bør vel også laves en side dedikeret til Marvel Ultimates? Joen 20. Nov 2007 kl. 14:40 (CET)
Jo, det syndes jeg er vi skulle!! Ps, hvordan før jeg mit navn til at stå til slut af et indlæg? Johan.
Næstsidste knap blandt værktøjerne du kan bruge til at gøre teksten fed med og alt sådan noget (blå knapper lige over vinduet du skriver ind i) giver en signatur. Alternativt kan du selv sætte fire tilder (~) lige efter hinanden. --S-mand 20. Nov 2007 kl. 19:49 (CET)
Tak--Johan 21. Nov 2007 kl. 07:57 (CET)

Flertydigt. Jeg ville ikke sige at Ultimate Punisher er flertydig, fordi at der står Ultimate foran Punisher. Okay, jeg håber I kan forså, hvad jeg skriver, og mener:/--Johan 23. Nov 2007 kl. 07:52 (CET)

Hmm flertydigt er måske heller ikke det bedste ord, men jeg skal forklare hvorfor lablen blev sat på.
Når man taster "punisher" ind i søgeboksen til venstre og trykker enter, så vil den automatisk "gå til". Eftersom der er en side der hedder "punisher", er det den du vil lande på. Hvad hvis brugeren egentlig gerne ville se siden "ultimate punisher", men forventede at få flere resultater af sin "søgning"? Hvad hvis det er en bruger som kun lige har opdaget Punisher og er interesseret, men ellers ikke ved noget om emnet? I alle disse tilfælde er det gavnligt for brugeren at blive oplyst at "denne side omhandler Punisher, men det kan faktisk være at du ledte efter Ultimate Punisher, som har en seperat side".
Med andre ord: der er intet som helst galt med en side der har en flertydigheds-skabelon på, det er blot en hjælp til læseren: "er du sikker på at du læser det rigtige?".
Hvis du synes at skabelonen er grim, eller for stor, så kan vi godt diskutere et redesign. Jeg har lagt mærke til at Wikiepedia har en del mindre skabelon, uden ikon... Joen 23. Nov 2007 kl. 10:34 (CET)
Ja, jeg kan godt se nu, at det er en meget god ide, med sådan en. Men hvis Punisher skal have sådan en, burde Iron Man, PSider-Man osv, også have. Jeg syndes ikke at skabelonen er grim, men en mindre en, syndes jeg faktisk ville være en god ide. For i artikler som Ultimate Punisher og Man-Thing f.eks. er selve indholdet ikke så fyldigt på grund af deres korte historie, og så virker skabelonen meget stor. --Johan 25. Nov 2007 kl. 19:54 (CET)
Jeg skal se hvad jeg kan gøre. Under alle omstændigheder, som wikien vokser, så vil der komme flere og flere flertydige sider, så det kan give mening at den er lidt mindre. Joen 26. Nov 2007 kl. 09:04 (CET)
Nu har jeg lavet en ny flertydigheds-skabelon. Hvad si'r i? Joen 2. dec 2007, 11:06 (CET)
Jeg har to indvendinger mod den. 1. Jeg synes teksten er lidt abrupt. Formuleringen er forståelig nok og formelt i orden, men det virker anmasende (beklager mangel på rette ord) på mig at starte artikelen med et "ikke". Hvis meningen er, at teksten skal være kort, så ville jeg foreslå "Se også xxxx" i stedet. Kort og præcist. 2. Den dur kun når, der er to at lege med. Gøngehøvdingen ville ikke kunne bruge den, og jeg så helst en løsning, der formmæssigt var ens, om der var 2, 3 eller 117 artikler at forveksle. --S-mand 3. dec 2007, 01:40 (CET)--S-mand 3. dec 2007, 01:40 (CET)
Gode punkter. Det her stopper ikke før skabelonen er i orden. Jeg vil lige understrege at jeg ser denne som et supplement til den anden flertydighedsskabelon, og at man bruger denne kun i tilfælde hvor man rent faktisk kan "forveksle" to tegneserier med hinanden. Tag f.eks. Faraos Cigarer albummet og butikken -- der er tale om flertydighed -- ikke forveksling. Jeg er dog meget åben overfor en anden formulering. Denne er måske lige vel engelsk-til-dansk oversat. Joen 3. dec 2007, 08:17 (CET)