ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

En dyne af sne

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

En dyne af sne.jpg

 
Forfatter: Craig Thompson
Tegner: Craig Thompson
Oversætter: Paw Mathiasen
Originaltitel: Blankets
Originaludgave: 2003: Top Shelf Productions

Danske udgaver:


Bibliotekernes resumé

Den unge, strengt religiøst opdragede Craig møder på en sommerlejr sin første store kærlighed, den frisinde Raisa. Deres vidt forskellige baggrunde og syn på kærligheden gør det vanskeligt at få forholdet til at vare ved.

Forlagets beskrivelse

En dyne af sne er en skildring af tegneren Craig Thompsons opvækst i det amerikanske Midtvesten.
Fysisk en isoleret tilværelse, da Thompson med sin familie om vinteren nærmest er sneet inde, men også åndeligt, da forældrene er stærkt religiøse og dogmatisk påbyder sig selv, Craig og hans bror Phil at leve efter Biblens forskrifter.

En dyne af sne følger en periode i den unge Craigs opvækst, hvor forholdet til forældrene og lillebroren forandres. Mødet med andre mennesker på sommerlejrene får Craig til at føle sig uden for, indtil han møder og forelsker sig i den mere frigjorte pige Raina.
Over et længere ophold hos hendes familie oplever Craig for første gang kærligheden til en pige, men indser også, at forelskelsen indebærer en række personlige omkostninger.

Craig Thompson akkompagnerer sin fortælling med en blød streg, der sensitivt skildrer den unge Craigs indre, hans forhold til skolegårdens hakkeorden, hans familie og sin ungdoms store kærlighed.

En dyne af sne er på mange måder et værk, der ikke er til at komme uden om. Fysisk er tegneserien på hele 600 sider, men blev også af stort set alle kritikere, afstemninger og priskomiteer valgt som den bedste amerikanske tegneserie i 2003.

Personer

  • Craig Thompson - hovedperson
  • Phil - Craigs lillebror
  • Raina - Craigs første kærlighed
  • Ben - Rainas retarderede adoptivbror
  • Laura - Rainas retarderede adoptivsøster

Priser

Andre udgaver

Anmeldelser

Eksterne links