ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

En frivillig død

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

En frivillig død NO.jpg

 
Forfatter: Steffen Kverneland
Tegner: Steffen Kverneland
Oversætter: Anders Juel Michelsen
Originaltitel: En frivillig død
Originaludgave: 2018: No Comprendo Press     ISBN 978 82 8255 081 9

Danske udgaver:

  • 9788771761429

Forlagets beskrivelse

“En frivillig død” er den tankevækkende beretning om den norske tegneserieskaber Steffen Kvernelands fars årelange kamp med depression, som resulterede i farens selvmord. Gennem skildringen af denne utrættelige kamp for at finde fast grund under fødderne i en indre verden, der er ved at kæntre, giver biografien et hjerteskærende indblik i, hvordan det er at være pårørende til en selvmordstruet.

Ved at blotlægge familiedynamikker gennem generationer afsøger beretningen sindets kringelkroge, samtidig med, at den er en reflekterende og dybtfølt skildring, som er fuld af kærlighed til farens skæve sind, hans gakkede humor og idérige hittepåsomhed. Med saltvand i blodet, spiritus i flasken og mosevand i munden har Steffen Kverneland på én gang fortalt en sandfærdig skipperskrøne og skabt et mindesmærke både til sin far og familie og til nordisk tegneseriekultur.

Det norske forlags beskrivelse

Steffen Kvernelands dypt personlige tegneseriebok «En frivillig død», kretser om faren og farens selvmord, da Kverneland var 18 år, og hvordan det har påvirket hans liv. Ved siden av Kvernelands fremragende tegnekunst har boka dynamisk og nyskapende bruk av familiefotografier. Fremstillingen er nær og sterk, til tider med en befriende humor.

Steffen Kverneland (f. 1963) ble i 2017 tildelt den høythengende Svenska Serieakademiens internationella pris for sitt samlede forfatterskap. For «Munch» (2013) mottok han som første tegneserieskaper Brageprisen i kategori sakprosa. "Munch" er oversatt til 11 språk.

Anmeldelser