ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

En typisk sag

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Klithænger.jpg

Kurt Klithænger 1
Forfatter: Rune Fleischer
Tegner: Rune Fleischer

Danske udgaver:

Kurt Klithænger: En typisk sag er det foreløbigt eneste album om Rune Fleischers helt Kurt Klithænger, der er eventyrer og playboy. Stregen er holdt i en komisk stil, og selve historien byder på et usammenhængende miskmask af alskens anstødeligheder og politiske ukorrektheder, samt masser af grafisk vold.

Resumé

Plaget af næsten uundgåelige Wonder Crips reklamer, beslutter eventyreren Kurt Klithænger at forlade storbylivets tumult for en tid. Da han styrtlander på en uopdaget ø bliver han rodet ind i et rodet komplot, der blandt andet inkluderer en storbarmet blondine med grønt hår, en vaskeægte Lord, en gal videnskabsmand, overvægtige kannibalistiske amazoner og en verdensherredømmehungrende Napoleon wanna-be samt Gud, Muhammed og Satan.

Trivia

"Helten", Kurt Klithænger

En typisk sag udmærker sig ved at være album nr. 1 i en albumserie, der kun omfatter et album. Kurt Klithænger havde dog inden da optrådt i et-sides episoder i Dagbladet Information.

På side 21 står der "Slut" i bunden af sidste ramme, hvor Klithænger dør og ender i helvede, som om historien sluttede der. Men på side 22 fortsætter historien med følgende ord:

"Ak, ja. Det ku' ha' været så'en en yndig slutning! Men, nej! Slig skæbne sker blot i drømme. Desforuden får tegneren jo penge for denne her serie pr. side, så altså.....!"

Efter sigende skulle Fleischer have været kørt træt i historien og bestemt sig for at afslutte den på side 21, men skiftede senere mening og besluttede sig til at færdiggøre den.

En typisk sag er en parodiIndiana Jones og James Bond og gør brug af flere temaer fra disse.