ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Guds hånd

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Guds hånd.jpg

 
Forfatter: Paolo Castaldi
Tegner: Paolo Castaldi
Oversætter: Anders Juel Michelsen

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Det var i 1980'erne at den italienske Serie A tiltrak de bedste fodboldspillere i verden. Michael Laudrup i Juventus (1985-89) og Preben Elkjær i Hellas Verona (1984-88). Over dem alle strålede imidlertid argentineren Diego Maradona. I 1984 kom han til Napoli, der af de dominerende klubber i Norditalien ikke blev regnet for det store som så meget andet fra den sydlige del af landet. Men med Maradona på banen vandt Napoli det italienske mesterskab i 1986 og 1990 samt UEFA Cuppen i 1989.

I 1986 førte Maradona Argentina til tops under VM i Mexico, og endnu huskes hans to scoringer i kvartfinalen mod England. Det første scoret “… med hjælp fra Guds hånd”, det næste ved at løbe en halv banelængde og undervejs afdrible halvdelen af det engelske hold.

Dette er Maradonas historie fortalt af napolitanerne. En kærlighedsberetning om en perfekt fodboldspiller og et uperfekt menneske, en frelsende fodboldengel, der over en kort periode sendte det uglesete Syditalien i fodboldhimlen.

Anmeldelser