ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hellblazer

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Amerikansk tegneserie udgivet af DC Comics indenfor deres Vertigo-linje.

Serien omhandler den engelske moderne troldmand og okkulte eventyrer John Constantine. Constantine var oprindeligt en bifigur i serien Swamp Thing, skabt af Alan Moore, men han udviklede sig snart til at være en elsket figur blandt læserne og fik derfor sin egen serie.

Oprindeligt var det tanken at serien skulle have haft titlen Hellraiser. Imidlertid blev der på samme tid udgivet en film baseret på "The Hellbound Heart" af Clive Barker med titlen "Hellraiser". Derfor valgte man at skifte titel på serien.

Hellblazer dannede senere baggrund for filmen "Constantine", som dog afviger fra tegneserien på to ret afgørende punkter, John Constantine er ikke længere englænder, og han er ikke længere lyshåret. Dette er en ret væsentlig divergens, da Alan Moore aldrig har lagt skjul på, at han baserede sin oprindelige figur på musikeren Sting fra det hedengangne band The Police. Constantine har endda selv en fortid som medlem af punkbandet Mucus Membrane.

Hellblazer har haft et par mindre udløbere i form af en miniserie med en fjern slægtning til John Constantine i "Lady Constantine" og en anden miniserie med figuren Papa Midnite, som optræder både i de tidlige historier og i filmatiseringen.

John Constantine optræder også i The Books of Magic sammen med blandt andre The Phantom Stranger. Denne serie blev på dansk udgivet som Magic Fantasy.

Bøger i serien

Ikke udgivet på dansk