ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Herman

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Serie med vittighedstegninger af Jim Unger.

Distributørens beskrivelse

   
Herman billede.jpg

Den groveste, mest afsindige og aldeles geniale serie med fællestitlen HERMAN er tilbage.
Herman er en gennemgående figur, en midaldrende tyk grim mand med en midaldrende tyk grim kone. Hvis man søger efter sammenhæng, skal man lede alle andre steder end i Herman. Parret er dumme som dørslag og har en tiltrækningskraft på ulykker som kølevognsforlygter på natsværmere.
Serien startede i 1974 og lukkede i 1992 efter en fænomenal succes med over 600 aviskunder og over 2 millioner solgte samlinger i bogform med vittigheder med katastrofemagneten og hans familie.
Der er i USA ingen tradition for at bringe genoptryk af serier i aviserne, men Hermans mangfoldige fans gjorde så meget vrøvl over ikke at få deres daglige Herman-tilskud, at serien nu genudsendes i en nyredigeret version.
HERMAN er to gange blevet kåret som "Årets bedste syndikerede vittighedsserie" af Det amerikanske serietegnerforbund, NCS. Serien inspirerede en lang række andre tegnere, som f.eks. Gary Larson, til at arbejde med den særlige genre med enkelttegninger med absurd indhold, som Jim Unger var foregangsmand for.