ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Husk kilden, når du drikker vandet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Husk kilden når du drikker vandet.jpg

 
Forfatter: Julian Voloj
Tegner: Henrik Rehr

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Englænderen David Crook (1910-2000) levede i det stille som akademiker og familiefar, men var op gennem det 20. århundrede politisk aktivist, frivillig i Den Spanske Borgerkrig og russisk spion, inden han bosatte sig i det kommunistiske Kina.

I 1935 slutter Crook sig til det britiske kommunistparti og drager i 1938 for første gang til Kina, hvor han betages af landet og dets befolkning. I 1947 slår han sig permanent ned i Kina med sin hustru Isabel og får arbejde ved universitetet i Beijing. Under kulturrevolutionens udrensninger kommer Crook – som utallige andre – under mistanke for ikke at være rette tilhænger af partiets tanker, hvorfor han arresteres i 1967 og tilbringer de næste fem år bag tremmer. Da han i begyndelsen af 1973 løslades, vælger han at blive boende og tager sig af sin hustru og tre børn.

Historien om David Crook er en både tragisk og smuk beretning om en viljestærk mand, der klarer årene i isolation ved at tænke tilbage på sit liv, og som efter sin løsladelse vælger tilgivelse.

Forsider

Smagsprøver fra indholdet

Anmeldelser