ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

INDUCKS

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Inducks org.jpg


INDUCKS er en elektronisk database over Disney-tegneserier og relateret litteratur. INDUCKS er navnet på selve den CVS-baserede database, som befinder sig på en Linux-server et sted i Danmark. Hovedsproget er engelsk, men man kan få beskrivelser på adskillige sprog, inkl. dansk.

INDUCKS udvides og vedligeholdes løbende af en flok indeksører og vedligeholdere fra hele verden. Desuden tilføjes en del supplerende data løbende af den populære søgemaskine COAs registrerede brugere, der selv har mulighed for at tilføje beskrivelser af historier, give historierne karakterer og uploade scan af tegneserier til den tilknyttede billed-database outducks.org. Disse data er dog ikke en del af Inducks-databasen, medmindre et medlem af Inducks-teamet vælger at flytte dem over i et allerede eksisterende indeks, hvilket kan ske en gang i mellem, hvis den pågældende vedligeholder finder ægtheden af disse data bevist.

Navnet INDUCKS er en forkortelse for International Network of Disney Universe Comic Knowers and Sources.[1]

Udover søgemaskinen COA kan databasen tilgås på forskellige andre måder, bl.a. er det muligt for enhver bruger at downloade databasens data til sin egen computer. Dataene i databasen er underlagt INDUCKS-licensen

INDUCKS og ComicWiki

Icon inducks.gif

På ComicWiki bliver eksterne links, der peger på INDUCKS' hjemmeside, behandlet som noget særligt og får derfor et lille INDUCKS-ikon til højre for sig.

Referencer

  1. Inducks forelæsning ved DDF(R)'s sommermøde i Aalborg i juli 2008

Eksterne links

INDUCKS.jpg