ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Illustrerte Klassikere

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Illustrerte Klassikere er titlen på den norske serie, der svarer til den danske Illustrerede Klassikere.

De første ti hæfter blev udgivet 1954-1956 af Serieforlaget A/S / Se-Bladene A/S, forlaget skiftede navn mellem nr. 2 og nr. 3. Fra nr. 11 til nr. 184 blev serien udgivet af Forlaget Illustrerte Klassikere A/S. Fra 185 til 221 blev serien udgivet af Williams Forlag A/S.

Da det norske forlag I.K. overtog serien med nr. 11, var den danske serie nået til nr. 23. Herefter fulgtes de to serier med en del undtagelser.

Førsteudgaven af de første ni norske hæfter har en helt anden forside end de tilsvarende danske hæfter. De første otte af disse kom i et 2. oplag.

Tre af de norske hæfter, to standardhæfter og ét dobbelthæfte, udkom ikke på dansk. De to standardhæfter er også udgivet på svensk i serien Illustrerade Klassiker.

50 af hæfterne blev genudgivet 1969-1973 som Stjerneklassiker på samme måde som den danske og svenske serie, hvor der dog blev udgivet 65 hæfter.

Ikke udgivet på dansk

Danske hæfter, der ikke blev udgivet på norsk

Oversigt

en oversigt over alle danske, svenske, norske og amerikanske udgaver af Illustrerede Klassikere kan ses i artiklen om Illustrerede Klassikere på skandinavisk.

Eksterne links