ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Jonah Hex

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Jonah Hex er en amerikansk western-antihelt, der blev skabt i 1972 af forfatteren John Albano og tegneren Tony DeZuñiga til bladet All-Star Western. På dansk har han været udgivet flere gange, først og fremmest i eget serieblad, Jonah Hex.

Lidt om serien

Jonah Hex er dusørjæger og sydstatsveteran med et vansiret ansigt, der rider prærien tynd. De tidlige historier er arketypiske udyrs-historier a la Frankenstein og Hulk, hvor den skræmmende hovedperson frastøder alle, men som regel ender med at have det mest gode sind, når det kommer til stykket. Sloganet for serien var: For nogle var han en helt, for andre en slyngel... Men hvorend stjernerne førte ham, vovede man kun at hviske hans navn. Han havde ingen venner, han var jo Jonah Hex...men han havde to følgesvende: Døden og den krasse lugt af krudtrøg...

Med tiden blev historien dog mere kompleks. Michael Fleischer overtog ved historie nummer 11 hovedforfatterskabet, og det skulle han fortsætte med at have. Ved hans pen måtte Jonah Hex blandt andet mødes med fortidens synder, og han blev endda gift.

Danske udgivelser

indeholder langt hovedparten af de oprindelige Jonah Hex-historier fra dels All Star Western Tales/Weird Western Tales og Jonah Hex (vol. 1) - samt mange andre westernserier. For flere detaljer, se Indeks over historier i Jonah Hex.
  • Hex (1986, 4 numre):
Science fiction-udgave, hvor Jonah Hex transporteres fra år 1875 til år 2050. For flere detaljer, se Indeks over historier i Hex.
En western- og gyser-serie fra samme tidsperiode som den gamle serie Jonah Hex, men derudover er der ingen sammenhæng mellem de to serier.
Et genoptryk af de bedste Jonah Hex-historier.


Jonah Hex SM 1.jpg Jonah Hex SM 2.jpg Fra Seriemagasinet nr. 203