ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Knoll og Tott - 100 år i Norge

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Knoll og Tott 100 år i Norge.jpg

Knold og Tot  
Forfattere: Rudolph Dirks, Harold Knerr m.fl.
Tegnere: Rudolph Dirks, Harold Knerr m.fl.

Danske udgaver:

  • Ikke udgivet på dansk

Norske udgaver:

Nordmændene fejrede 100 års jubilæet for udgivelsen af det første Knold og Tot årshæfte i 1911, Knold og Tot til Lands og til Vands, ved at udgive bogen Knoll og Tott - 100 år i Norge.

Hæftet fra 1911 blev udgivet i Danmark og i Norge, men der udkom ikke nogen tilsvarende dansk bog.

Bogen er redigeret af Haakon W. Isachsen, David Gerstein og Cole Johnson.

Forlagets beskrivelse

Knoll & Tott er den eldste tegneserien i verden som fremdeles publiseres. Serien dukket opp i amerikanske aviser 12. desember 1897, og hver søndag, den dag i dag, dukker de to guttene opp med nye rampestreker og spillopper.

I Norge dukket det første juleheftet med Knoll og Tott opp i 1911. Serien feirer dermed sitt hundre års jubileum som julehefte i Norge. Dette jubileet markeres med en bok som gir et overblikk over hele Knoll og Totts karriere, fra de første sidene av seriens skaper Rudolph Dirks til dagens tegner Hy Eisman.

Boken inneholder mer enn 150 sider tegneserier! I tillegg har den artikler om serien og dens historie, om de 7 tegnerne som har laget Knoll og Tott gjennom disse hundre årene og om seriens viktigste figurer: Knoll og Tott, fru Vom, Kapteinen, Megler Smekk, frk Spjåk, Tuppen og Fredrik.

Du finner også det aller første Knoll og Tott juleheftet fra 1911 som gjenopptrykkes i sin helhet! Dette var den første rene tegneserieutgivelsen i Norge, en historisk utgivelse.

Eksterne links