ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kongen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Dronningen »
 
 

I morgen bliver bedre 1.jpg

I morgen bliver bedre 1
Forfatter: Karoline Stjernfelt
Tegner: Karoline Stjernfelt

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse I

Første bind i trilogien om en af oplysningstidens skelsættende trekantsdramaer: Kong Christian den 7., hans livlæge Johann Friedrich Struensee og den unge Caroline Mathilde. Caroline Mathilde giftes væk til teenagekongen Christian d. 7., men ægteskabet er dømt til at fejle med den 17-årig teenagekonges tilbagevendende anfald af vanvid og paranoia. Kongens kortvarige, men intense forhold til den fire år ældre, prostituerede Støvle-Katrine ender med Katrines udvisning af landet. Ulykkelig over tabet beslutter Christian d. 7. sig for at tage på en europarejse, men han kan ikke tage af sted uden at ansætte en ny rejselæge.

Forlagets beskrivelse II

I oktober 1766 bliver den kun syttenårige Christian 7. viet til sin engelske kusine, prinsesse Caroline Mathilde. En purung konge med et skrøbeligt sind – og hans importerede barnebrud.

Hver for sig lever de en skyggetilværelse på Christiansborg: han som forvirret kransekagefigur i et såkaldt enevælde, hun som kongelig fødemaskine.

Samtidig kæmper stadsfysikus Johann Friedrich Struensee i Altona en stille kamp for det anstændige liv, for sig selv og for samfundets svageste. Alle tre drømmer de om, at i morgen bliver bedre.

Anmeldelser