ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kreigh Collins

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Kreigh Collins.jpg
Kreigh Taylor Collins
Født:

1908

Død:

1974

Kreigh Taylor Collins var en amerikansk illustrator og maler, der er særlig kendt for at tegne og skrive Kevin den Tapre (eng: Kevin the Bold). Han blev uddannet i kunst fra Cincinnati High School, og han åbnede sin egen tegnestue i 1925. I de følgende år arbejdede Collins som reklameillustrator, men han rejste flere gange til Paris, hvor han studerede landskabskunst. Han rejste og malede også i Nordafrika. Han var gift med Theresa VanderLaan, der sad model til mange af hans tegninger og malerier. Han var en alsidig kunstner, og i løbet af 1930'erne levede han af at lave landskabs- og portrætmalerier, gavlmalerier og avistegneserier blandt andet serien Do You Know, der blev skrevet af Willis Atwell og bragt i avisen Michigan Centennial. Collins var meget produktiv, og i 1937 blev hans højre arm så overbelastet, at han ikke længere kunne male. Han arbejdede dog stadigvæk med tegninger med armen hvilende på et armlæn og hans underarm på tegnebordet. I 1941 kunne han igen begynde at arbejde mere normalt, og han begyndte igen at lave malerier.

Kevin den Tapre

I 1948 skabte Collins avisstriben Mitzi McCoy, som han skrev og tegnede. I 1950 dukkede figuren Kevin op i historien, og kort efter skiftede serien navn efter den nye hovedperson, og den foregik nu 400 år tidligere. I de næste to årtier kørte Kevin the Bold i The Chicago Tribune, og med tiden blev den også bragt i flere andre aviser. Flere kilder angiver, at Russ Winterbotham har forfattet dele af Mitzi McCoy og Kevin den Tapre, men fra midt i 1950'erne skal Collins have skrevet det hele selv. I 1968 skiftede serien igen navn. Denne gang til Up Anchor, og den kørte under dette navn indtil 1973, hvor Collins blev pensioneret.

Eksterne links