ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Lars Jakobsen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Lars Jakobsen.jpg
Lars Jakobsen
Født:

1964

Dansk tegneserieskaber af bl.a. Ganske vist og Mortensens mondæne meritter. Den hæsblæsende tegneserie om tidsagenten Mortensen blev Lars Jakobsens debut som serietegner.

"Jeg havde sat mig for at lave et album efter hvad jeg havde lyst til at tegne. Resultatet blev Den røde rubin. Oprindelig var det tænkt som et enkeltstående album, men idéerne til det næste blomstrede hurtigt op, da det blev en realitet, at albummet skulle udgives."

"Jeg havde lavet fotokopier af Den røde rubin, som jeg havde besluttet at vise for Jyllandsposten. Men i stedet bad de mig komme med et bud på en helt ny tegneserie."

Det blev hønseserien, der fik navnet Ganske vist. Serien blev med det samme købt af Jyllandsposten, og dermed var den i gang. Siden har den dog ændret sig en del.

Filminstituttet holdt i 1993 kortfilmfestival, hvor Lars Jakobsens dokumentarfilm om verdens ældste fotograf blev nomineret. Selvom filmen ikke vandt nogle priser, blev det en klar og personlig skildring af fotografen Niels Jensen. Mellem et par andre film researchede og tilrettelagde Lars Jakobsen en dokumentarudsendelse til DR i 1998 om tegneren Mik, der lavede tegneserien Ferd'nand. Siden har Lars Jakobsen lavet flere dokumentarfilm, der er udkommet på DVD, bl.a. "Eventyret om dansk tegnefilm" fra 2008.

Lars Jakobsen har lavet andre serier til forskellige blade samt vignetter og illustrationer.

Eksterne links