ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Mørkets skønhed

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Mørkets skønhed.jpg

 
Forfatter: Fabien Vehlmann
Tegnere: Kerascoët
Originaltitel: Jolies ténèbres
Originaludgave: 2009: Dupuis

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Der ligger en lille pige i skovbunden. Solen står op, solen går ned. Græsset svajer i vinden og bladene drysser gule og orange fra træerne. Men hun bliver liggende, den lille pige er død. Ud af hendes øjne, øre, næse og mund vælter det frem med små prinser, dukkebørn og andre søde væsner, der hører et barnligt fantasiunivers til. Men dukkebørnene er ikke så rare, som de ser ud til, tværtimod er de egenrådige og grusomme og dét i en sådan grad, at de får folkeskole-klassikeren Fluernes Herre af William Golding til at fremstå tam. I skovbundens fantastisk smukke mikrokosmos udspiller sig herefter en kamp på liv og død, mens det glemte barnelig langsomt rådner bort. Hvem af de små nuttede væsner er last doll standing når de andre er lede og skovens natur ubarmhjertig.

Jolies Ténèbres skaber med sine sarte pastelfarvetoner og fnuglette poetiske og feminine streg, et indbydende og lækkert udtryk. Dette står i grel kontrast til de horrible ting, der foregår, de små nuttede dukker imellem. Dette uhyggelige og ækle børneunivers sprudler af energi og kreativitet.

Anmeldelser