ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Male Call

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Male Call.jpg

 
Forfatter & tegner: Milton Caniff
Originaludgave: 1942-1946
Format: 152 sider (?) sort-hvid 313 × 242 mm

Danske udgaver:

Andre udgaver:

Om serien

Milton Caniff var ivrig efter at deltage i 2. Verdenskrig, men på grund af sygdom kunne han ikke blive soldat, og han bidrog i stedet med velresearchede tegneserier om krigen i Sydøstasien. Han lavede Terry and the Pirates til aviserne i USA, og i 1942 lavede han en spinoff til militærbladet Stars and Stripes, som de udstationerede soldater kunne læse. Den hed også Terry and the Pirates, og Caniff lavede den uden betaling. På trods af navnet var Terry ikke med, og den havde i stedet Burma i hovedrollen. Burma var en kvinde fra persongalleriet i Terry and the Pirates, og serien havde fokus på de kvindelige former. Den havde ikke streng kontinuitet som Caniffs andre serier men i stedet afsluttede enkeltsider. I januar 1943 blev serien omdøbt til Male Call og fik den nye hovedperson Miss Lace.

I 1946 stoppede Caniff med at lave Male Call og Terry and the Pirates. Han startede i stedet Steve Canyon, som han skrev og tegnede frem til sin død i 1988. Caniff havde en assistent, Dick Rockwell, til at tegne sekundære personer og baggrunde i Steve Canyon fra 1952 til 1988.

Forsider

Eksterne links