ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Nat i 30 dage

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
30dage.jpg

Amerikansk serie som hovedsageligt er skrevet af Steve Niles og tegnet af Ben Templesmith.

Lidt om serien

Serien Nat i 30 dage er i bund og grund en samling rimelig traditionelle, men stadig temmelig uhyggelige vampyrhistorier. Serien tager sit udgangspunkt i den amerikanske by Barrow i Alaska, blot 15 kilometer fra Point Barrow, det nordligste punkt i USA. Her er der hvert år tredive dages sommer, hvor solen ikke går ned, og tredive dages vinter, hvor den ikke går op. Ikke noget gæstfrit sted for mennesker, men for vampyrer kommer de 30 dages nat som sendt fra himlen. Det unikke eller anderledes ved denne serie er helt klart det grafiske og visuelle udtryk. Stilen er en usædvanlig blanding af en ekstremt simplistisk stregtegning kombineret med en farvelægning, som består af computermanipulerede fotografier. Resultatet er ret enestående og Ben Templesmith blev da også nomineret til en Eisner-pris for "Best painter/multimedia artist" i 2005 for hans arbejde med Nat i 30 dage: Retur til Barrow. Samme udgivelse blev ved samme lejlighed også nomineret til "Best limited series" og "Best writer" (Steve Niles), men vandt ikke noget.

Persongalleri

Album i serien

Serien er oprindelig udgivet af IDW Publishing som hæfter og er senere blevet samlet til tre hovedhistorier og nogle supplerende udgivelser. På dansk er det kun de tre hovedhistorier der er blevet udgivet af forlaget G. Floy Studio som tre album under den samlede titel "Nat i 30 dage trilogien". Nedenstående oversigt viser de samlede albumsversioner med det danske udgivelsesår i parentes.

Nat1.jpg Nat i 30 dage
Nat2.jpg Dystre dage
30DaysAnnual2004.jpg 30 Days of Night: Annual 2004
Nat3.jpg Nat i 30 dage: Retur til Barrow
30daysBloodsucker.jpg 30 Days of Night: Bloodsucker Tales
30DaysAnnual2005.JPG 30 Days of Night: Annual 2005
30daysdeadspace.jpg 30 Days of Night: Dead Space
30daysdisease.jpg 30 Days of Night: Spreading the Disease

Filmatisering

30daystrailer.jpg
   

En filmudgave baseret på den første Nat i 30 dage havde premiere i efteråret 2007. Filmen er instrueret af David Slade som også har instrueret "Hard Candy" fra 2005 og manuskriptet er skrevet af Stuart Beattie og Brian Nelson. Melissa George og Josh Hartnett spiller de to hovedroller som hhv. Stella og Eben. Filmen er produceret af Columbia Pictures og Ghost House Productions. Se traileren her.