ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Olaf Moriarty Solstrand

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Raptus 2015-Olaf M Solstrand.jpg
Olaf Moriarty Solstrand
Født:

29. juli 1982

Norsk tegneserieforfatter, tegner og donaldist. Er fra Åfjord i Trøndelag. Sammen med Knut Nærum og Tormod Løkling er han nok en av de mest profilerede Anders And-forfattere i Norge. Hans første manus blev indleveret, da han var 19 år.

Manus til Anders And har han skrevet siden 2001. Han skriver jævnlig manus til Egmont Creative - Egmonts Disney-redaktion i København. Hans første historie, Tankebytteren (Donald for en dag), blev publiceret uge 26, 2003, i Anders And & Co. og de skandinaviske søsterblade.

Olaf er desuden forfatter til diverse donaldistisk litteratur, herunder Plystrende lopper og svirrende fluer, en bog om William Van Horn og hans værker.

Han er ansvarlig redaktør på de norske fansider Kvakk.no og Nettserier.no.

Olaf M. Solstrand har sit daglige virke som bibliotekar ved Trondheims bibliotek. Han har ved flere anledninger deltaget på Raptus - Bergen Internationale Tegneseriefestival med promovering av Nettserier.no og i 2015 var han en av hovedgæsterne.

For sin mangeårige indsats for tegneserier i Norge modtog han i 2010 Raptusprisen.

Eksterne links