ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

One Piece

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
One Piece Logo.jpg


One Piece nr. 1

One Piece er en manga, skrevet og tegnet af Eiichiro Oda. Serien begyndte i Japan i 1997, og i august 2010 udkom bind 59 med et førsteoplag på 3,2 millioner eksemplarer!

I Danmark blev serien udgivet af Carlsen manga. Det første bind udkom i april 2003, og i april 2012 udkom bind 59. Ifølge nummer var dette også det sidste bind fra Carlsen, selv om serien ikke er slut.

Historien

Inden du læser videre, skal det påpeges, at det næste du læser omfatter en stor del af hele handlingen. Hvis det du søger blot er generel info, klik her

Prolog

Mangaen handler om Ruffy, der gerne vil være sørøver. Ruffy er en dreng på syv år med sort hår, der elsker mad ligeså meget som Scooby Doo. Ruffys landsby får besøg af farlige pirater med kaptajnen Shanks den Røde. Ruffy er meget interesseret i at følge med Shanks og hans besætning. Dette tillader Shanks ikke. Han vil få Ruffy til at indse det er for farligt og han kun er en klods om benet. Ruffy vil vise sit mod og stikker en kniv op i højre kind. Det er derfra han har sit ar. En dag kommer en en bande bjergtyve. De kommer for at drikke. Shanks og hans besætning har drukket al alkoholen, men de tilbyder lederen en enkelt flaske. Lederen smadrer flasken, og alt spruttet ryger ud i hovedet på Shanks. Ruffy er rasende over, at de ikke forsvarer deres ære, mens Shanks griner og siger, at det ikke er det værd. Ruffy bliver sur og går sin vej, men Shanks tager fat i ham. Til alles overraskelse går Ruffy videre, og hans arm strækker sig et par meter. Det viser sig, at Ruffy har spist en djævlefrugt, der giver en overnaturlige kræfter men til gengæld kan man aldrig lære at svømme. Ruffy har spist Gum-Gum-frugten, der gør ham til et gummimenneske. Ruffy provokerer bjergbanden, og de vil slå ham ihjel. Shanks' bande griber ind og dræber alle i bjergbanden undtagen lederen. Han slipper fra dem, men Shanks følger efter for at redde Ruffy, som blev taget af lederen. Han flygter i en båd men et kæmpe fiskemonster smadrer båden. Shanks får reddet Ruffy, skræmt fisken væk og mister en arm. Dagen efter stævner de ud for at komme mod Grand Line. Ruffy får Shanks stråhat, der bliver Ruffys dyrebareste ejendom.

10 år senere

Example2.jpg

Så begynder eventyret. Ruffy drager ud i sin jolle på vej mod sin store rejse for at blive sørøverkonge. I de sidste 10 år har Ruffy trænet for at blive stærk, og det er han! Det første, han gør, er at smadre den fisk, der bed armen af Shanks. Efter få minutter ryger han ned i en hvirvelstorm, men han gemmer sig i en tønde. Tønden bliver fundet af Alvidas besætning, der have håbet på sprut. Alvida er en fed, klam og grim dame med fregner. Hun synes selv, hun er den smukkeste i verden. Hun er udstyret med en kæmpe pig-kølle, som hun ikke er bange for at bruge, hvis hendes besætning ikke gør ordentlig rent. Alle i besætningen hader hende. Ruffy møder hendes alt muligmand, Corby, som han bliver gode venner med. Corby er en fyr på omkring 15 år, der bruger briller og vil være med i Marinen. Han skulle på fisketur men blev bortført af Alvida. Han holder lav profil for ikke at få bank. Ruffy fortæller han vil være sørøverkonge, og Corby prøver at tale ham fra det. Ruffy siger også at uden et mål i livet, hvorfor så leve? Corby vil fra det tidspunkt følge sine drømme. Alvida finder dem straks efter, møgsur, og Ruffy fornærmer hende. Corby siger hun er den "allerfedeste gamle grimme møgkælling", hvorefter Ruffy smadrer hende, og de får en båd. De sejler videre og ankommer til en havneby, hvor Lorenor Zorro "Piratjægeren" er anholdt. Ruffy har besluttet sig for at få Zorro med i sin besætning. Zorro hænger oppe på et kors, og hvis han overlever 30 dage uden mad, får han lov at gå. De møder ham, og han er meget interesseret i de slipper ham fri. En lille pige kommer med 2 risboller til ham, men Helmeppo, Kaptajn Morgans søn (marinebossen i byen), kaster bollerne på jorden. Da han er skredet giver de ham de ødelagte risboller. Ude på gaden skal alle bøje sig for Helmeppo. Ruffy pander ham en, og har nu besluttet sig: Zorro skal med i hans besætning. Ruffy smadrer en statue af Kaptajn Morgan, og han vil nu dræbe ham. Han kidnapper Helmeppo, der skal finde Zorros sværd. Corby, som vil redde Zorro, bliver skudt og to marinesoldater sigter med skarpt mod ham og Zorro.

Zorros historie

Person: Zorro er en vild person. Han er den kølige type, som du kun kan have respekt for. Hans coolness og smoothness gør ham til en frygtet og respekteret person, som man vil se mere af. Zorro er en fægter og har viet sit liv til fægtning. Han vil være verden bedste fægter.

Zorro har siden han var lille været en fægter. Han fægtede altid mod den samme pige, Kuina, og tabte hver gang. Pigens far er fægtemester og meget dygtig. Han underviser Zorro. Det viser sig, at Kuina ikke kan blive den bedste fægter i verden, selvom det er hendes drøm. Piger kan ikke være fægtere ifølge hendes far. Hun er bange for, at hendes bryster vil svulme, og hun derfor vil udvikle sig til kvinde. Han synes det er noget værre pis, det betyder intet om man er mand eller kvinde. Den dag indgår de et løfte, citat:

Zorro: Når jeg en skønne dag vinder over dig, skal du da ikke komme og sige, at det bare var fordi jeg er en dreng! Så må jeg jo være en idiot, at jeg gider træne ikke? Jeg er jo en dreng ikke?! Nu skal du love mig en ting... Hvis jeg ikke bliver verdens største fægter, så skal du være det! Vi kan jo vædde om, hvem af os det bliver!!
Kuina: Du er ikke rigtig klog...din svækling! Det er et løfte.

Få dage efter falder Kuina ned af trappen og dør. Zorro overtager hendes sværd.

10 år senere - fortsat

Ruffy springer ind foran Corby og Zorro lige inden de bliver beskudt. Ruffy, som er lavet af gummi kan ikke dø af patroner. De flyver ud af ham og direkte imod de andre igen. Zorro siger endelig ja til at komme med i hans piratbande. Han slipper ham fri og på få sekunder har de nedlagt hele Marine afdelingen undtagen Kaptajn Morgan, som Ruffy kæmper imod. Han har nogle problemer men Zorro stikker ham ned bagfra. Kaptajn Morgan er død. Marinen jubler for endelig at være sluppet af med ham. De tager hjem til den lille pige og får alt det mad de kan spise. Her fortæller Ruffy sin plan, citat:

Ruffy: Vi skal af sted til Grand Line!
Corby: Hvad?! Er en heltedåd ikke nok for jer? I vil også til Grand Line? Sig mig, er I trætte af livet?
Zorro: Ja, hvis det er "One Piece" vi er ude efter... så kommer vi ikke uden om Grand Line!

Derpå forlader de huset og Corby forlanger at blive Marineofficer. Han bliver optaget, løber ned mod havnen og siger farvel til Ruffy. Derpå tager de direkte mod Grand Line, men Ruffy finder ud af at Zorro heller ikke kan navigere. Så de må finde en navigatør. De er virkelig sultne og vil spise en fugl, men den tager Ruffy i sit næb og flyver videre. Zorro følger hurtigt efter og nogle pirater prøver at overtage båden, men Zorro smadrer dem. De fortæller om hvordan de blev narret af en ung kvinde, som nærmest kunne styre vejret. Hende vil Zorro finde og have med i besætningen, da hun må være en god navigatør.

Ruffy slipper endelig fri og lander midt på gaden, hvor 3 pirater jagter Nami. Hun lader som om han er hendes chef og de 3 pirater angriber ham. Da de strejfer hans hat går han helt amok, citat:

Ruffy: Gud nåde og trøste jer, hvis min yndlingshat kommer til skade.

Nami er meget imponeret over ham og vil gerne være hans makker, citat:

Nami: Jeg er tyv... Med pirater som speciale. Jeg hedder Nami. Vil du være min makker?
Ruffy: Med pirater som speciale?

Bøger i serien

For en komplet oversigt over de første 36 bind og deres indhold, se One Piece indholdsfortegnelse.
 1. Eventyret begynder
 2. Klovnen Buggy
 3. Løgnhalsen
 4. Ulv i fåreklæder
 5. Hvem ringer klokkerne for?
 6. Løftet
 7. Den gamle mand
 8. Pas på, du ikke dør!
 9. Tårer
 10. O.K. Let's stand up!
 11. Østens farligste mand
 12. Legendens oprindelse
 13. Don't worry!
 14. Instinkter
 15. Støt kurs!
 16. Hans sidste ønske
 17. Kirsebærblomster
 18. Ace
 19. Opstand
 20. Slutspil i Alubarna
 21. Utopia
 22. Hope!!
 23. Vivis eventyr
 24. Drømme
 25. Dusør: 100 millioner!
 26. Eventyr på Guds ø
 27. Ouverture
 28. Bersærken Viper
 29. Oratorium
 30. Rapsodi
 31. Her er vi!
 32. Øens stemme
 33. Davy Back Fight!
 34. Water 7
 35. Kaptajnen
 36. Den niende retfærdighed
 37. Tom
 38. Rocketman
 39. Havtogenes kapløb
 40. Enies Lobby
 41. Robins barndom
 42. CP9 får frie hænder
 43. Et heltekvad
 44. Lad os komme væk!
 45. Jeg ved lige, hvordan I har det!
 46. Eventyr på Spøgelsernes Ø
 47. Overskyet, stedvis med knogler
 48. Oz' eventyr
 49. Nightmare Ruffy
 50. Gensyn med Red Line
 51. De elleve supernovaer
 52. Roger og Rayleigh
 53. Født til at blive konge
 54. Nu er der ingen vej tilbage!
 55. Et glimt af håb
 56. Tak!
 57. Forhandlingerne bryder sammen
 58. Navnet på denne epoke er Whitebeard
 59. Portgas D. Ace dør

Specialbøger

Eksterne links