ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Pirelli & Firestone

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Pirelli og Firestone Logo.jpg

Pirelli og Firestone Motto.jpg

Humoristisk detektivhistorie af brødrene Deleuran der oprindeligt har været bragt som føljeton i Dagbladet Information. Da de to bistandsklienter Thorfinn T. Karlsen og Onkel Ftata køber selveste Rip Kirbys detektivbureau og starter for sig selv, skal de som alle rigtige detektiver have to dæknavne. Og hvad er mere naturligt end at vælge Pirelli og Firestone? Det kom der en del misforståelser ud af mellem tegneseriefolkene og så dækfabrikanterne, hvilket endte med, at detektiverne fik sig de mere danske reserve-dæknavne Schiønning og Arvé.

Album i serien

  1. Pirelli & Firestone klarer ærterne!
  2. I "Occidentens lys" eller "Mysteriet om den forsvundne diamant"
  3. I "Occidentens lys" 2. del "Den glemte dal"

Samleudgave

De tre album samlet i en indbundet bog.

Andre udgaver

Figuren Thorfinn er fra Claus' tidligere serie af samme navn, mens figuren Onkel Ftata er fra serien Onkel Ftata & fætter Teetah af Jesper Deleuran og John Pedersen. De to detektiver medvirker endvidere i albummet Mikkeline på skattejagt, også af Claus Deleuran.

Tegneseriens hoved

Mens tegneserien blev bragt i Dagbladet Information, blev anvendelsen af dæknavnene Pirelli og især Firestone genstand for nogen diskussion. Se Pirelli & Firestone klarer ærterne! hvor historien på side 42 er gengivet. Dette medførte imidlertid ændringer i tegneseriens hoved, som det her kan ses.

Pirelli og Firestone Hoved 1.jpg
Pirelli og Firestone Hoved 2.jpg
Pirelli og Firestone Hoved 3.jpg
Pirelli og Firestone Hoved 4.jpg
Pirelli og Firestone Hoved 5.jpg
Pirelli og Firestone Hoved 6.jpg

Forsider

Eksterne links