ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Portræt af et oprør

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Portræt af et oprør vignet.jpg


Portræt af et oprør logo.jpg

Forlagets beskrivelse

De amerikanske undergrundstegneserier er et helt unikt fænomen inden for tegneseriemediet - og i det hele taget. De opstod i slutningen af tresserne i kølvandet af "flower-power"-bevægelsen og ungdomsoprøret, hvis ideer og drømme de gav udtryk for. Samtidig repræsenterede de også et internt oprør inden for tegneseriemediet i USA, der på den tid var totalt forstenet, og hvor ethvert synspunkt og tema der blot var en anelse kontroversielt blev censureret væk.

Ved at glemme alt om de normale distributions- og salgskanaler og selv opbygge alternative distributionskanaler fik undergrundstegnerne og deres forlæggere frihed til at udtrykke og udgive hvad som helst de havde lyst til. Og den frihedstrang hos den unge generation, som var en så vigtig del af det politiske og kulturelle billede i slutningen af tresserne, greb naturligvis også undergrundstegnerne, der tydeligvis satte sig for, at den nyvundne frihed skulle udnyttes maksimalt. Der skulle overskrides grænser som aldrig før og der skulle trampes på ethvert tabu. Resultatet blev en strøm af tegneserier, der kunne være satiriske og afskyelige, morsomme, talentløse, kvalmende, geniale, poetiske og provokerende. Men kedelige var de aldrig.

I denne serie forsøges der givet et portræt af den amerikanske undergrundstegneserie, både som et internt medie-oprør og som et udtryk for et langt vigtigere oprør, der har haft vidtrækkende følger for hele den vestlige verdens kultur.

Album i serien