ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ranx

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Ranx Cobolt.jpg

 
Forfatter: Stefano Tamburini
Tegner: Tanino Liberatore
Oversætter: Birgitte Grundtvig Huber
Originaltitel: Ranxerox
Format: 192 sider indbundet (?) farver ca. 21½ × 29½ cm

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Tabuløs sex og ultravold – her er for første gang på dansk den komplette udgave af 1980'ernes kulttegneserie om stodderrobotten RANX, der blev forløber for cyberpunkbølgen og revolutionerede den niende kunstart.

»RANX er et punket, futuristisk Frankensteins uhyre, og han og den mindreårige Lubna udgør en bizar Skønheden og Udyret. Tegneren og forfatteren holder et troldspejl op foran vores dybeste id, og vi ser reflekteret den mest gemene del af os selv, som vil tage, hvad den vil have uden kompromiser og uden undskyldninger – og ve den, som skulle komme på tværs af os. Det hele afleveres med en sort, tør, satirisk humoristisk sans.«
Richard Corben

Cyborgpunken og stodderrobotten RANX blev 1980’ernes mest radikale tegneserieikon, der i selskab med sit metalhjertes udkårne, den mindreårige Lubna, nådesløst river læseren med på en begærsrejse hinsides godt og ondt. Endnu inden William Gibsons roman Neuromancer var udkommet og film som Blade Runner havde haft premiere, var Tamburini og Liberatore allerede i fuld gang med at udforske det, der snart blev kendt som cyberpunkgenren – hvis særkende er en blanding af kybernetik og radikale forandringer i samfundsordenen med sammenbrud til følge.

Historien ”Ranx i New York” er tidligere udgivet på dansk (RanXerox, Laserpress, 1984), og dele af ”Tillykke med fødselsdagen, Lubna!” i tegneseriemagasinet Total metal (Interpresse, 1986). Hovedparten af RANX er ikke tidligere udkommet på dansk.

Indhold

Bogen indeholder 7 kaptiler. Årstallene i parentes er det oprindelige udgivelsesår.

  1. Begyndelsen (1978 - 1980)
  2. RanX i New York (1980 - 1981)
  3. Tillykke med fødelsdagen, Lubna! (1982)
  4. Be bop a Lubna (1983)
  5. I, me, mine incorporated (1984 - 1985)
  6. Amen! (1995 - 1996
  7. Aïe, robot! (1993)

Anmeldelser