ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Rasmus Klump i Kina

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Rasmus Klump i spøgelseshuset Seriel rækkefølge Rasmus Klump og luftskibet‎ »
 
 

Rasmus Klump 37.jpg

Rasmus Klump 37
Forfatter: Carla Hansen
Tegner: Vilhelm Hansen

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Intet mindre end en sensation: Forlaget Carlsen sender et nyt Rasmus Klump-hæfte på gaden, som indeholder originale Rasmus Klump-historier af selveste Vilhelm Hansen.

HVIS DET LIGNER RASMUS KLUMP I DE GODE GAMLE DAGE, ER DET FORDI DET ER KLUMP FRA DE GODE GAMLE DAGE!

50 ÅR EFTER DET SIDSTE ORIGINAL HÆFTE UDKOMMER RASMUS KLUMP I KINA
Det lyder utroligt, at man rent faktisk har fundet længere sammenhængende originale Rasmus Klump-historier af Vilhelm Hansen, der ikke er udgivet i bogform, men det er ikke desto mindre tilfældet med historien i dette splinternye ”gamle” Rasmus Klump-hæfte. Man har fundet en række originaltegninger op, som kan faktisk kunne bruges til et nyt hæfte af den klassiske Rasmus Klump-serie, som adskillige generationer af danskere er opvokset med.

I forbindelse med gennemgangen af boet efter ægteparret Carla og Vilhelm Hansen dukkede der en række originale ugestriber op, der nænsomt er blevet restaureret. Det nye hæfte, RASMUS KLUMP I KINA, er baseret på søndagssider Vilhelm Hansen forsøgte sig med i midten af 1950'erne.

Rasmus Klump blev født den 17. november 1951 og blev en gigantisk succes fra starten, både som daglig avisstribe og bogform. I september 1955 startede Vilhelm Hansen en særlig Rasmus Klump-serie til brug i ugeblade og avisernes søndagsudgave. Men efter 34 uger var Vilhelm Hansen blevet træt af det ekstra arbejde, og senere ugestriber blev sammensat af dagstriber.

Alle ugestriberne er i de senere år blevet bragt i FamilieJournalen, men for at lave en bogudgave krævede det originaltegningerne.

De originale tegninger til ugestriberne er nu blevet scannede på ny, farvelagt igen og historien er blevet gendigtet af Per Sanderhage, der selv har skrevet og tegnet en række senere Rasmus Klump-historier, og det er lykkedes at stykke en del af ugehistorierne sammen til en sammenhængende sjov historie om Rasmus Klump og hans venners spændende oplevelser i Kina i vaskeægte Vilhelm Hansen ånd.

(Og hvis nogen skulle være i tvivl om hvad det er for et godnat-eventyr kejseren af Kina læser med kinesiske skrifttegn undervejs, så er det (naturligvis) et afsnit af ”Nattergalen”.)

I 2006 er planlagt en ny klassisk Rasmus Klump-bog, denne gang baseret på striber af Vilhelm Hansen fra omkring 1961-62.