ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Rodric (serie)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Rodric.jpgRodric logo.jpgRidderserie, der foregår i det 12. århundrede og er skrevet af Lucien Meys og tegnet af William Vance til det belgiske damemagasin Femmes d'Aujourd'hui. Serien handler om ridderen Rodric, som befinder sig i Det Hellige Land med korstogsridderne og skal eskortere en ung kvinde gennem Syrien og Persien.

Da det belgiske forlag Bédéscope i 1979 udgav historierne i albumform valgte de (af ukendte årsager) at kalde serien Roderic. For at undgå en konflikt mellem seriens nye navn og det gamle navn i Femmes d'Aujourd'hui blev logoet fjernet i album 1. Se eksemplerne herunder.

Serien blev udgivet som to album i short/hvid selv om serien i Femmes d'Aujourd'hui havde været i farver. Af en eller anden grund valgte Bédéscope også at ændre på opdelingen af de to album. Således endte album 1 med de første 8 plancher fra historien Le Vieux de la montagne. Det kan tænkes at dette blev gjort for at fordele plancherne mere ligeligt mellem de to album.

Da serien bliver udgivet som samlealbum som en del af Tout Vance, er opdelingen imellem de to historier på plads igen, og det hele har fået en ny farvelægning.

Forlaget E-voke har udgivet historierne om Rodric i 2022, som en del af deres bogserie Vance samlet, og svarer nøje til det franske samlealbum.

Oversigt

Rodric
Originaludgave Antal
sider
Dansk titel Dansk samlebind
År Album Originaltitel
1973-03-07 – 06-13     1 Amathea   30 Amathea Rodric
1973-06-20 – 11-28     2 Le Vieux de la montagne   47 Den gamle mand på bjerget

Album i serien