ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Romeo Brown

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Romeo Brown.jpg

Britisk avistegneserie, startet 1. september 1954 i Daily Mirror, skrevet og tegnet af den hollandske immigrant Alfred Mazure. Der findes ikke nogen oplysninger om, hvilke andre forfattere der evt. har medvirket de første år, men i 1956 blev Peter O'Donnell forfatter på serien. I 1957 opgav Alfred Mazure serien til fordel for sin egen Carmen & Co. til den konkurrerende avis The Daily Sketch. Han blev afløst af Jim Holdaway som tegner. Serien kørte frem til juli 1962, da Daily Mirrors nye redaktion valgte at nedlægge den.

Romeo Browns største tegneseriehistoriske betydning er nok, at den førte O'Donnell og Holdaway sammen - makkerparret, der senere blev berømt for mesterværket Modesty Blaise.

Romeo Brown er en lettere fjoget privatdetektiv. Serien tilhører genren strip-strips, hvor et væsentligt element er, at damerne skal tabe tøjet. Men da serierne samtidig er beregnet til dagblade, vises der aldrig egentlig erotik. Romeo Brown er præget af humor og lethed, tegningerne er elegante og historierne ofte underholdende.

I Danmark har serien været bragt i Dansk familieblad 1955-1962, Agent 007 nr. 45, 47, 48, 50 og 52 samt i Comics 8.

I Norge har serien bl.a. været bragt i Magnum.

Forsider

Eksterne links