ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Sigurd (serie)

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Sigurd billede.jpgHumoristisk avistegneserie af Allan "Sols" Salisbury.

Distributørens beskrivelse

Som det af og til kan gå startede Sigurd som bifigur i en serie, men endte med at overtage serien fuldstændigt og endda ændre stribens navn.
Serien hed oprindeligt "The Old Timer" og startede i Daily Telegraph i Sydney i 1974. I 1976 dukkede en kærlighedshungrende slange op i persongalleriet, og to år efter var han så populær, at han blev hovedperson og serien skiftede navn.
Sigurd er som nævnt en slange som søger en mening med livet.... eller en kvinde at dele livet med... eller bare en god ven... eller bare at finde én eller anden som vil sige et venligt ord til ham.
Det er ikke lykkedes endnu, og det lyder egentlig ret deprimerende, men er i stedet særdeles morsomt når "Sols" går i gang. Serien foregår i en øde australsk vildmark med bifigurer, der er hentet fra nyere australsk folklore. Specialiteten er tåkrummende pinlige ordspil af den slags, som man bagefter næsten ikke kan vente med at udsætte andre for.
Tegnestilen er minimalistisk, men fungerer perfekt til at illustrere miljøets - og personernes - bedrøvelighed.

Sigurd stribe.jpg