ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Skarabæernes konge

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Skarabæernes konge.jpg

   
Forfatter: Anne-Caroline Pandolfo
Tegner: Terkel Risbjerg
Oversætter: Søren Vinterberg

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Lille Aksel drømmer sig igennem sin opvækst på en dansk herregård i slutningen af 1800-tallet. Hverken hans travle far eller æteriske mor formår at fastholde ham, tværtimod skubber de i fællesskab blidt og skånselsløst drengen ind i et univers befolket med guder og skovvæsener.

Som voksen flytter Aksel Storm til København for at skrive stor poesi, men tørster efter inspiration og mening. Lidenskaben fortrænges af desillusion, og Aksels ven fra barndommen, den botaniske samler Søren Sidenius, kan blot fascineret følge den kamp, »Skarabæernes konge« kæmper for at gøre en sværmerisk skæbne til virkelighed.

Skarabæernes konge er en tegnet parafrase over J.P. Jacobsens Niels Lyhne (1880), der med sit kvælertag på den klassiske dannelsesroman forandrede dansk litteratur. Niels Lyhne introducerede forfaldshistorien, hvor menneskets møde med tab, ensomhed og følelsen af meningsløshed er omdrejningspunkt. I Skarabæernes konge udfolder forfatteren Anne-Caroline Pandolfo dystopien fra Niels Lyhne, og tegneren Terkel Risbjerg skildrer i sit sort-hvide univers, hvor flydende grænsen er mellem drøm og virkelighed, og hvor uudgrundeligt og ensomt det er at være menneske.

Anmeldelser