ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Spurvehøgen

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Spurvehoegen.jpg

Spurvehøgen Logo.jpg


Spurvehøgen (Les 7 vies de l'Epervier), fransk serie skrevet af Patrick Cothias og tegnet af André Juillard. Fortsætter i serierne Røde Maske (Masquerouge) og Ariane (Plume aux vents).

Lidt om serien

Serien foregår i 1600-tallets Frankrig. Landet er plaget af krig, armod og den sociale uro lurer i alle landets kroge. Serien fortæller i store træk en historie om social uretfærdighed, vilje til modstand og heltemod. Inspirationen kommer helt klart fra figurer som Zorro, Robin Hood og Den Røde Pimpernel, men med en mere alvorlig tone.

Album i serien

På fransk hedder serien Les 7 vies de l'Epervier, som kan oversættes til Spurvehøgens 7 liv. Derfor er den oprindelige serie på 7 album. Patrick Cothias og André Juillard har efterfølgende valgt at fortsætte serien med Ariane, men har valgt at bibeholde det oprindelige navn på serien. Derfor den udsædvanlige nummerering.

Røde Maske er tegnet før Spurvehøgen, men første album i Røde Maske foregår omkring samme tid som 12. album i serien Spurvehøgen, og betragtes som en selvstændig serie.

Cyklus 1 - Spurvehøgen

 1. Spurvehøgen
 2. Ren som sne
 3. Majstangen
 4. Heksejægeren
 5. Fugletæmmeren
 6. Djævelens høst
 7. Kondorens mærke

Cyklus 2 - Ariane

Alle de 4 franske album er udgivet på dansk. På fransk er disse genudgivet som Spurvehøgen nr. 8-11.

 1. Morderen og den stumme (Spurvehøgen 8)
 2. Tordenfuglen (Spurvehøgen 9)
 3. Smukke Skygge (Spurvehøgen 10)
 4. Store Ånd (Spurvehøgen 11)

Cyklus 3

 1. Femten år efter

Røde Maske

Af de 10 franske album er kun det første udgivet på dansk. Historien i dette album foregår omkring samme tid som Spurvehøgen nr. 12.

 1. Røde Maske

Forsider

Eksterne links