ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Staaltraad

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Staaltraad.jpg

 
Forfatter: Jacob Kappel
Tegner: Jacob Kappel

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Staaltraad er en tegneserie for nørder og drengerøve M/K fra ca. 15 år og op til Rolling Stones-alder. Dette er ikke den store, nye danske grafiske roman. Der er ingen prætentioner om at skabe stor kunst og på den måde berettige tegneseriemediets eksistens. Tværtimod er det en tegneserie i god, gammeldags forstand med håbløse, gakkede og elskelige figurer, masser af umiddelbar handling og spænding, samt uhøjtidelig leg med klichéer og ordspil. Posen med genre-elementer er blevet rystet: En del klassisk underground a la Crumb, lidt superhelt af den go’e gammeldaws slags, et skvæt gys, lidt science fiction, en hel del rock-klicheer. Det resultat, der er havnet på papiret er et originalt, charmerende og sammenhængende univers.

Hovedhistorien følges af en "oprindelseshistorie" og allerbagerst er der et flot og detaljeret kort over byen Schwartzdorf, hvor historien udspiller sig.

Staaltraad er først og fremmest en historie, der er båret af tegnelyst og fortælleglæde. Det ser man i det væld af detaljer, der fylder hver side og hver enkel tegning. Til alle, der sætter pris på flotte tegninger og uhøjtidelig underholdning.

Anmeldelser