ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Vals med Bashir

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Vals med Bashir.jpg

 
Forfatter: Ari Folman
Tegner: David Polonsky

Danske udgaver:

Engelsk udgave

Tegneserieversionen af Ari Folmans animationsfilm. Folman var en af de israelske soldater, som omringede flygtningelejrene i Sabra og Shatila i 1982. Efter tyve år med hændelsen fortrængt fra hukommelsen, begyndte Folman at konfrontere sin egen samvittighed med spørgsmål om sin rolle under massakren.

Forlagets beskrivelse

"Waltz with Bashir", den prisbelønnede israelske dokumentartegnefilm, der blev vist i de danske biografer tidligere på året, udkommer nu med den danske titel "Vals med Bashir", skrevet af filmens instruktør, Ari Folman, og tegnet af dens chefanimator, David Polonsky.

I 1982 var Ari Folman 19-årig soldat i den israelske hær. I 2006 møder han en ven fra sin soldatertid, som de mareridt han har i forbindelse med krigen i Libanon. Folman er overrasket over, at han intet husker fra den periode. Han beslutter sig for at opsøge en psykolog, der kan hjælpe ham på vej til at huske, hvad han egentlig oplevede, og som selv var i Beirut på samme tid.

"Vals med Bashir" er en stemningsfuld historie om erindringens magt, sindets afvisning af frygtelige begivenheder og de forskellige opfattelser af det oplevede. Fortællingen er fortalt fra en israelsk vinkel, men sympatien er ikke deponeret hos landets officielle politik, hvorfor den har skabt meget opmærksomhed verden over.