ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Visuelt kompendium over konventionelle genretræk i den fransk-belgiske tegneserielitteratur

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

9788791611766.jpg

 
Forfatter: Ilan Manouach
Tegner: Ilan Manouach
Oversætter: Torben Hansen

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Tegneserieskaberen Ilan Manouach præsenterer med sit seneste konceptuelle værk Visuelt kompendium over konventionelle genretræk i den fransk-belgiske tegneserielitteratur en under­søgelse af den fransk-belgiske tegneserietradition. I løbet af en enkelt eftermiddag købte Manouach 48 forskellige tegneseriealbum i tegneserieantikvariater i Bruxelles, alle i standardformatet 48CC (48 sider i farver og hardcover – det mest gængse tegneserieformat i Frankrig og Belgien).

Af disse tegneserier har han arrangeret en vældig symfoni af genrens velkendte byggesten: talebobler og lydord, historiske og geografiske referencer, racestereotyper, hajfinner, kropsformede huller, røgskyer, vanddråber, fartstriber og rebusser.

Tilsammen danner disse elementer et abstrakt og syret univers, hvor Manouach undersøger hvilke elementer den indflydelsesrige fransk-belgiske tegneserietradition er opbygget af. Visuelt kompendium er skabt ud fra en kompositionsteknik, der stammer fra orkestermusik. Derfor frigør de enkelte elementer og karakterer sig fra de originale fortællinger og danner i stedet en orkestral og genreudfordrende kortlægning af tegneserien som medie.

Om forfatteren: Ilan Manouach (født 1980 i Athen) er en inter­nationalt anerkendt konceptuel tegneserieskaber. Blandt hans mange bogprojekter kan nævnes Katz (en gentegning af hele Art Spiegelmans Maus – men med katte i alle rollerne), en udgave af De sorte smølfer – kun trykt i farven cyan, og en udgave af Rasmus Klump høster – hvor alle figurer bortset fra Pelle er retoucheret væk. På dansk er han tidligere udkommet med fotobogen Harvested (Forlæns 2016). Manouach deltager i workshops og talks om avantgarde-tegneserier over hele verden, ofte centreret om hovedprojektet Shapereader, et konstrueret taktilt verdenssprog, der kan bl. a. kan ses som en form for tegneserie for blinde. Manouach er tilknyttet Aalto Universitet i Helsinki, hvor han forsker i eksperimenterende tegneserier.