ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Youtube

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Youtube er en internetbaseret videokanal, som oprindelig blev bygget op omkring brugergenereret indhold. Dette kunne være i form af videobaserede blogs (såkaldte vlogs) eller bare korte klip optaget på et digitalt videokamera eller en moderne telefon.

Youtube blev dog også tilholdssted for en række uploadere af piratindhold, såsom digitaliserede udgaver af TV-serier og film. Et eksempel på dette er den animerede udgave af X-Men, som stort set ikke var til at finde som DVD eller andet videoformat, men som kunne ses på Youtube.

Nogen rettighedshavere har valgt at gå rettens vej for at beskytte deres indhold, mens andre, som for eksempel den engelske gruppe af komikere Monty Python, har valgt at bruge Youtube som en reklamekanal og selv tilbyde indhold af højere kvalitet end det ulovligt uploadede indhold.

Kategorien Youtube har til formål at samle de rettighedshavere, som stiller deres indhold til rådighed via Youtube. Links til deres respektive Youtube-kanaler kan findes på den enkeltes side.

Eksterne links