Fort Wheeling
|
Danske udgaver:
|
Oversat af Lorens Juul Madsen.
Lidt om albummet
Albummet 'Fort Wheeling' med undertitlen 'De tabte vendskabers sti' er skabt af Hugo Pratt i tre omgange.
- Wheeling del 1, 1962. (Har gået i Cactus Western nr. 2, 4, 6 og 10)
- Wheeling del 2, 1980. (Ikke tidligere udgivet på dansk)
- Wheeling del 3, 1995. (Ikke tidligere udgivet på dansk)
1. del bliver påbegyndt i begyndelsen af tresserne, og del 3 bliver først gjort færdigt i 1995. Hugo Pratt har således været 35 år om at skabe værket. I løbet af samme periode ændrer han tegnestil, hvilket også afspejles i historien.
Del 2 og 3 bliver udgivet i farver som de også fremstår i albummet, men del 1 blev oprindeligt udgivet i sort-hvid, og først senere farvelagt. Det er denne farvelagte version der er med i den danske udgave.
Bibliotekernes resumé
Ved skæbnens ugunst havner de to venner Chris Kenton og Patrick Fitzgerald på hver sin side i den amerikanske uafhængighedskrig. Deres venskab sættes på en hård prøve i en krig med mange fjender og få venner.
Fra bogens bagside
Den amerikanske uafhængighedskrig var fyldt med blod og forræderi. Tidligere krigskammerater stord nu overfor hinanden i en strid om, hvem der skulle regere over de Nordamerikanske kolonier. I denne strid tog indianerne del på begge sider, både for at få få afløb for deres krigeriske væsen, men også for betaling fra højstbydende.
Dette rammen for Hugo Pratts episke beretning om Fort Wheeling, som det tog ham 35 år af færdiggøre, og den kan nu for første gang læses i sin helhed på dansk. Følg her historien om den unge amerikanske soldat Chris Kentons skæbne under uafhængighedskrigen, hvor han møder et væld af berømte historiske personer, vilde indianere og sit livs kærlighed.
Forlagets beskrivelse
Hugo Pratts historie om konflikten mellem indianerne på den side og de engelske nybyggere på den anden side. Fort Wheeling er egentlig Fort Henry, og som altid har Pratt lavet et enormt stykke research, hvor han blander faktuelle begivenheder sammen med fiktion. Historien består af 2 dele, hvoraf den sidste blev lavet 33 år efter den første. Dette komplette værk kommer desuden med et forord og efterord, hvor læseren bliver ført ind i faktiske begivenheder i nordamerikansk historie, og som et ekstra er forordet krydret med nogle af Hugo Pratts mageløse akvarelskitser. Værket har aldrig været udgivet på dansk før!
Forsider
Anmeldelser
- De sidste mohikanere af Kristian Lindberg
- Anmeldelse af Fort Wheeling af Lars Kristensen