ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Hugo Pratt

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Hugo Pratt.jpg
Hugo Eugenio Pratt
Født:

15. juni 1927

Død:

20. august 1995

Italiensk tegneserieskaber, født 15. juni 1927 og død 20. august 1995. Hans hovedværk er serien om sømanden uden skib, Corto Maltese.
Han har desuden skabt andre serier som forfatter og tegner, bl.a. Ørkenens skorpioner, samt forfattet manuskripter til Milo Manara.

Biografi

Hugo Pratt blev født i Rimini, men voksede op i Venedig. Hans farfar, Joseph, var englænder og morfaderen var marrano-jøde. Da Hugo Pratt blev fjorten år, flyttede familien til Etiopien, som dengang var en italiensk koloni. Dette åbnede Hugo Pratts kærlighed til mangfoldighed. I 1943 dør faderen, og Hugo Pratt bliver oversætter for de allierede i 1944. I 1949 flytter Hugo Pratt til Argentina, hvor han boede i 13 år, og begynder et langvarigt samarbejde med manusforfatteren Héctor Germán Oesterheld. Hans eventyr med Sydamerika må dog slutte grundet økonomi.

I 1959-1960 bor han en kort overgang i London, hvor han tegner krigsserier for Fleetway.

I juli 1967 får han udgivet de første sider af Corto Maltese-historien Balladen om det fordømte hav i det italienske serieblad Sgt. Kirk, hvor historien fortsætter frem til januar 1969. Herefter tager hans karriere kometagtig fart. I 1970 flytter han til Frankrig, og herefter har flere af hans historier premiere på fransk.

Pratt boede sine sidste år i Schweiz, hvor han døde i 1995.

Bibliografi

Périples secrets.jpg
Périples imaginaires.jpg

Serier

Enkeltalbum

I samarbejde med Milo Manara

Krigsserier

Billedbøger

Litteratur

Forsider

Eksterne links