ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ørkenens skorpioner

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Ørkenens skorpioner logo.jpg


Ørkenens skorpioner vignet.jpg

Ørkenens skorpioner (Les scorpions du désert) af den italienske tegneserieskaber Hugo Pratt, bl.a. også kendt for serien Corto Maltese.

Handlingen udspiller sig i Nordafrika i 1940-41. Altså før det tyske afrikakorps træder ind i krigen, og efter at franskmændene har lidt nederlag ved Mers el-Kibir og har forladt kirgsskuepladsen. Tilbage er kun to stridende parter: italienerne og englænderne.

"Ørkenens skorpioner" er en specialafdeling af "The Long Range Desert Group", en irregulær britisk hærafdeling, som dannedes i Ægypten 1940, og som skulle operere i den nordøstlige del af Afrika. Gruppens opgave var at foretage recognoscering bag fjendens linier og rapportere om dens troppebevægelser.

Hugo Pratt kendte disse "skorpioner" fra Addis Abeba, hvor han opholdt sig sammen med sine forældre i slutningen af 1930'erne og begyndelsen af 40'erne. Når Pratt har valgt denne del af historien som emne, er det først og fremmest fordi, den er et lysende eksempel på kolonialisme. Det er i Afrika i 1941, de sidste træfninger i kolonikrigen finder sted.


Album i serien

  1. Ørkenens skorpioner
  2. Et fort i Dankalia
  3. Konversation over en dry martini
  4. Havbrisen

Fortsættelse

Som en indirekte fortsættelse skabte Hugo Pratt et album, som bestod af tre historier fra Pratts unge år som tegner, samt to nye historier. Udover den geografiske placering samt korte introducerende tekster har historierne dog ingen direkte forbindelse til figurene og handlingen i resten af serien.

Ny serie

Ørkenens skorpioner er senere videreført af forlaget Casterman, men disse album er ikke udgivet på dansk. Det første af disse nye album - af Pierre Wazeem - fulgte Pratts oprindelige tegnestil relativt tæt, hvorimod det efterfølgende af Matteo Casali og Guiseppe Camuncoli introducerede en radikalt ny stil.

  1. Le chemin de fièvre af Pierre Wazeem.
  2. Quatre cailloux dans le feu af Matteo Casali og Guiseppe Camuncoli.

Forsider

Eksterne links