ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Clive Barker

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Clive Barker.jpg
Clive Barker
Født:

5. oktober 1952

Engelsk gyserforfatter.

Clive Barker slog for alvor sit navn fast som forfatter af gysere med bøgerne "Books of Blood" der udkom i seks bind. Disse førte til en række tegneserieudgaver som blandt andet blev udgivet i serien "Tapping the Vein", bl.a. tegnet af John Bolton og P. Craig Russell.

Barkers gennembrud på det store lærred kom med filmen "Hellraiser", baseret på historien "The Hellbound Heart". Hellraiser er foreløbig blevet til otte film og en tegneserie "Clive Barker's Hellraiser" som udspiller sig i samme univers som Hellraiser-filmene. Fra Hellraiser-tegneserien udsprang også et par spinoffs, nemlig Pinhead, The Harrowers og Book of the Damned.

Clive Barkers næste filmatisering "Nightbreed" (baseret på novellen "Cabal") blev også til en tegneserie, som på et tidspunkt lavede et crossover, "Jihad", med tegneserien Hellraiser.

Barkers første tegneserie skrevet direkte til mediet var "Primal", som blev udgivet af Dark Horse i 1992. Serien omhandlede en ældgammel, ond race, "The Riven", som bliver genfødt i vor tid.

Senere skrev han tegneserien Night of the Living Dead: London sammen med Steve Niles.

I 1993 lancerede Marvel Razorline, som bestod af fire serier i deres helt eget univers, baseret på originale koncepter fra Barker. Serierne var Ectokid (først skrevet af James Robinson, dernæst af Larry Wachowski, tegnet af Steve Skroce), Hokum & Hex (skrevet af Frank Lovece, tegnet af Anthony Williams), Hyperkind (skrevet af Fred Burke, tegnet af Paris Cullins og Bob Petrecca) og Saint Sinner (skrevet af Elaine Lee, tegnet af Max Douglas). Serierne gik lige fra rene superhelteserier til gyserserier, men ingen af serierne nåede at blive udgivet i mere end 9 numre.

I nyere tid er Barkers bog "The Great and Secret Show" blevet omsat til tegneserie i en serie på 12 hæfter hos forlaget IDW. Forlaget har tidligere lave tegneserieudgave af hans børnebog The Thief of Always.

Seneste nyt på tegneseriefronten fra Barkers side er at han skriver en serie ved navn Torakator, også for IDW.

Udover sin karrierre som forfatter og filmmager, er Barker også en kompetent maler, hvilket man ved selvsyn kan konstatere i flere af hans bøger, senest i børneserien Abarat.

Eksterne links