ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Forskel mellem versioner af "The Walt Disney Company"

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
m
m
 
Linie 2: Linie 2:
  
  
'''The Walt Disney Company''' er verdens næststørste medie- og underholdningsselskab. Oprindeligt grundlagt den 16. oktober 1923 af brødrene [[Walt Disney|Walt]] og [[Roy O. Disney|Roy]] Disney som et lille tegnefilmsstudie, men senere er det blevet et af de største filmstudier i Hollywood, der ejer og licenserer elleve forlystelsesparker og flere TV-stationer, heriblandt ABC og ESPN.
+
'''The Walt Disney Company''' er verdens næststørste medie- og underholdningsselskab, kun overgået af tv-selskabet Comcast. Oprindeligt grundlagt den 16. oktober 1923 af brødrene [[Walt Disney|Walt]] og [[Roy O. Disney|Roy]] Disney som et lille tegnefilmsstudie, men senere er det blevet et af de største filmstudier i Hollywood, der ejer og licenserer elleve forlystelsesparker og flere TV-stationer, heriblandt ABC og ESPN.
  
 
Disneys hovedkvarter og primære produktionsfaciliteter er ''The Walt Disney Studios'' i Burbank, Californien.
 
Disneys hovedkvarter og primære produktionsfaciliteter er ''The Walt Disney Studios'' i Burbank, Californien.

Nuværende version fra 25. apr 2015, 08:59

The Walt Disney Company.jpg


The Walt Disney Company er verdens næststørste medie- og underholdningsselskab, kun overgået af tv-selskabet Comcast. Oprindeligt grundlagt den 16. oktober 1923 af brødrene Walt og Roy Disney som et lille tegnefilmsstudie, men senere er det blevet et af de største filmstudier i Hollywood, der ejer og licenserer elleve forlystelsesparker og flere TV-stationer, heriblandt ABC og ESPN.

Disneys hovedkvarter og primære produktionsfaciliteter er The Walt Disney Studios i Burbank, Californien.

Den 31. august 2009 blev det offentliggjort, at Disney ønskede at købe Marvel Comics for en samlet sum på fire milliarder dollars. I forbindelse med tilbudet udtalte Robert Iger fra Disney, at man så opkøbet af Marvel som et sidestykke til det tidligere opkøb af Pixar. Marvels store marked blandt mandlige læsere ventes at supplere Disneys allerede stærke position hos det kvindelige publikum gennem serier som Hannah Montana og High School Musical. Der taltes ligeledes om synergier gennem Disneys distributionskanaler indenfor en række medier, ligesom mulighederne for at opnå synergier mellem Marvel og Pixar blev nævnt.

Eksterne links