ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Ann – Jungletemplets gåde 1951-1956

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Chas Fra tegneseriearkivet nr. 3 Ann – Jungletemplets gåde 1956-1958 »
Ann – Jungletemplets gåde nr. 1 Ann – Jungletemplets gåde 1956-1958 »


 

Ann 1951-56.jpg

   
Forfatter: Arne Hall Jensen
Tegner: Helge Hansen

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Millionærdatteren Ann Farris rejser sammen med sin far til Indien uvidende om, at hun dermed begiver sig ud på en uendelig rejse. Til stadighed efterstræbes hun af fyrst Marid, hvis eneste ønske er at mure hende inde levende i et gammelt jungletempel for derigennem at opnå den højeste magt. Men Marid har ikke taget højde for Anns faste, maskuline støtter: den handlekraftige Glenn Gay og piloten Perry. Det forhindrer ham dog ikke i til stadighed at smede rænker og lægge fælder for Ann og hendes fæller for at nå sit mål. Lykkes hans forehavende? Det og meget mere giver denne spændende og flot fortalte tegneserie svar på. Måske!

Arne Hall Jensens og Helge Hansens tegneserie Ann - Jungletemplets gåde hører fortiden til. Set med dagens øjne er den både i kvindesyn og i forhold til mennesker i den tredie verden politisk ukorrekt. Men ser man den med de 1950’er-briller, som den blev skabte igennem, er der tale om en spændende handling, som aldrig finder ro. Konstant må hovedpersonerne konstatere, at den redning, som ventede forude, forhindres af nye trusler. Alt sammen flot formidlet af Helge Hansens udtryksfulde og ofte uheldssvangre sort/hvide tegninger. Kort sagt en tegneserie fra en tid, hvor verden stadig rummede afkroge fyldt med mystik og grobund for fantasien. Og hvor blondiner til stadighed bragte sig i farefulde situationer, hvor den kække helt måtte træde i karakter.

Ann - Jungletemplets gåde er planlagt til tre bind. De vil tilsammen rumme samtlige seriens episoder, som blev bragt i Danmark - først i Uge-Magasinet og fra 1956 i Ude og Hjemme. Hvert bind udkommer i format svarende til seriens format i ugebladet.

Anmeldelser