ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Dan Frisk

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Når jeg tegner... Fra tegneseriearkivet nr. 7 Aram »
«       »


 

Dan Frisk.jpg

   
Forfatter: Holger Philipsen
Tegner: Holger Philipsen
Originaltitel: Dan Frisk

Danske udgaver:

Episk serie af Holger Philipsen. Blev bragt med en side pr. blad i Carl Allers Etablissements billedhæfter fra nr. 12 til nr. 30, da den blev afbrudt uden slutning.

Forlagets beskrivelse

Dan Frisk er en rask, dansk Skoledreng. Naar han sover, havner han i Danmarkshistoriens forskellige Tidsaldre fra Stenalderen til Vikingetiden, hvor han får direkte indflydelse på begivenhedernes gang. Hver Gang han vaagner, rykker han nogle Aarhundreder frem. Undervejs møder han de gamle Sagnhelte lige fra Kong Skjold, Regnar Lodbrog, Prins Hamlet og Stærkodder til Leif den Lykkelige, Rolf Krake og Kong Harald Hildetand.

Paa et Tidspunkt koster det Dan Frisk Livet at deltage i de dramatiske Begivenheder. Derfor kommer han til Valhal, hvor han møder Aserne, de Nordiske Guder Odin, Thor, Freya, Tyr, Heimdal og Balder.

Tegneserien om Dansk Frisk blev bragt som Føljeton i Forlaget Allers CAB/CAE-Hæfter nr. 13 – 30 i Aarene 1944 – 1949. Den blev tegnet og fortalt af Holger Philipsen, som mest er kendt for sin daglige Tegneseriestrip Carlt Nemli’ – om Livet i og omkring et københavnsk Budfirma.

Siden 1949 har Dan Frisk ufortjent samlet Støv i Arkivet. Med dette Album springer han efter syv Aartier endelig ud af Mølposen og optræder for første Gang i en samlet Udgivelse til fornøjelse for nye Læsere. Og kender de ikke Holger Philipsen og hans andre Tegneserier, bliver de oplyst igennem et fyldigt Forord. Nemli'!

Forsider

Anmeldelser