ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Barbara Canepa

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Barbara Canepa.jpg
Barbara Canepa
Født:

19. januar 1969 i Genova

Den italienske forfatter og tegner Barbara Canepa har en universitetsgrad i arkitektur. Hendes karriere startede dog inden for reklametegning, og senere blev hun ansat af Disney, og så var hendes karriere inden for tegneseriebranchen skudt i gang. Hos Disney ilustrerede hun både blade, bøger og salgsartikler. Hun tegnede også både forsider og historier for det yderst populære serieblad Prinsesser. Sammen med Alessandro Barbucci slog hun for alvor igennem som medskaber af den ekstremt succesfulde tegneserie W.I.T.C.H. Serien er i dag et sandt fænomen, der med sin blanding af manga og europæisk tegneserietradition bliver udgivet i mere end 50 lande verden over.

Sammen med Barbara Canepa skabte Barbucci senere endnu en succesfuld serie rettet imod teenagere, nemlig Monster Allergy, og i de senere år har de to skabt den anmelderroste tegneserie Sky Doll, der er deres første projekt rettet imod et voksent publikum. Igen blandes japansk stil med europæisk i en farverig og grafisk overdådig science fiction-serie. Blandt hovedtemaerne i Sky Doll finder man religion, massemediernes magt samt seksualitet. Serien er skrevet af Barbucci og Canepa med tegninger af Barbucci og farvelægning af Canepa, så der er tale om ægte teamwork.

Barbara Canepa var gæst ved Raptus - Bergen Internationale Tegneseriefestival i 2009 .