ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Barbarella

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Barbarella dynamite 0.jpg

Barbarella logo.jpg



Barbarella er en figur i en fransk science fiction-tegneserie skabt af Jean-Claude Forest i 1962.

Udgivelseshistorie

Jean-Claude Forest har lavet 4 historier med Barbarella. Den første blev oprindeligt bragt i det franske V Magazine og kørte i 1962-1964. Det blev hurtigt en succes, og den blev samlet i en bog, der blev oversat til flere sprog. De tre øvrige historier blev udgivet i bogform i 1974, 1977 og 1982.

Barbarella har været udgivet i forskellige farveversioner. Der findes sort-hvid og farveudgaver, men også en version hvor første historie kun er med lilla farve, anden historie med gul, tredje med grøn og fjerde med blå.

I december 2017 begyndte Dynamite Entertainment på en ny serie, der udgives i blade. Den er skrevet af Mike Carey og tegnet af Kenan Yarar.

Live action

Barbarella blev filmatiseret i 1968 med Jane Fonda i titlerollen. Der har været mange forsøg på at lave en ny film, men de er endnu ikke blevet til noget. Den har også været opført som musical. I 2013 blev det annonceret at en TV-serie er på vej.

Eksempler på udgivelser

Eksterne links