ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Brugerdiskussion:Jac11

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

1. Øverst på siden klikker du på "Upload fil". Så kommer en ny side frem, hvor du trykker på "Gennemse" for at finde billedet i din computer. Og til sidst trykker du på "Upload fil".

2. "Ekstern link" er det, som du bare kalder "link". Vi har en masse "interne links" på comicwiki, de fremkommer når du sætter dobbelt firkantet parentes om et navn, f.eks. [[Anders And]] bliver til det interne link Anders And og [[Basserne (serieblad)|Basserne]] bliver til Basserne.
De eksterne links kan blive pænere ved at skrive adressen, så mellemrum, og så et kortere, sigende navn, det hele i firkantet parentes, f.eks. [http://www.bedetheque.com/album-24010-BD-Fort-Navajo.html Fort Navajo på fransk] bliver til Fort Navajo på fransk. Mvh Benadikt 14. nov 2009, 15:06 (CET)


Billeder i GIF-format fungerer ikke så godt på ComicWiki som billeder i JPG-format. Jeg har derfor gemt billedet af Yap i JPG-format i stedet for GIF. Benadikt 14. nov 2009, 16:52 (CET)

Hold lige hestene :)

Hej Jac11,

Velkommen til ComicWiki. Jeg er en af medstifterne af ComicWiki, så tak for dine bidrag, det er meget værdsat at du er så entusiastisk.

Men efter at have set et par af dine bidrag, så er du måske for entusiastisk. Det ser ud som om at ikke alt det materiale du bidrager, er noget du har skrevet selv, og det skal det som hovedregel være (der er en række undtagelser).

Derfor må jeg lige bede dig om at skrue lidt tilbage på entusiasmen og som udgangspunkt kun bidrage til ComicWiki noget du selv har skrevet, eller som du er sikker på at du har tilladelse til at placere på ComicWiki.

Vi vil virkelig gerne have dig som bruger, men jeg må desværre være alvorlig et øjeblik: hvis ikke vi lige kan få snakket dette igennem og udredet misforståelser, så bliver vi nødt til at blokere din bruger indtil du svarer. --Joen 17. nov 2009, 20:44 (CET)

kære joe det skal jeg nok prøve --jack 17. nov 2009, 20:54 (CET) har dog et spøgsmål til den sidste regel:hvis jeg ikke må signer det hvofor er knappen der så??? og hvormange bites mener du at der er til før det er en halvfærdig??? --jack 18. nov 2009, 16:39 (CET)

Hej Jack,
Godt lige at få fat på dig! Jeg vil gerne igen understrege at du altså er rigtig meget velkommen på ComicWiki.
Jeg ved dog at de andre brugere har brugt rigtig lang tid på at få etableret et par systemer og regler for hvordan man godt redigerer ComicWiki. Jeg opsummerer dem lige, og hvis du følger de regler, så bliver vi rigtigt glade:
  • Man må ikke indsætte tekst eller materiale på ComicWiki der er direkte kopieret fra andre hjemmesider, f.eks. Wikipedia. Så bliver der bare dobbelt-indhold. Vi vil meget heller have at du skriver en ny tekst der er bedre end originalen, og så er du velkommen til at linke til gode hjemmesider som ressourcer.
  • For at holde styr på alle nye sider, så de ikke bliver tabt i mængden, så indsætter vi teksten {{stub}} på alle sider som er halvfærdige.
  • Vi kategoriserer også sider. Hvis du ikke har helt styr på det, så kan du skrive {{kategorisering}}, og så skal en anden bruger nok forsøge at hjælpe dig.
  • ComicWiki er et fælles projekt. Vi er flere hundrede brugere der arbejder på projektet. Du kan se en liste over alle de brugere der har redigeret en side, hvis du klikker "historik". Derfor signerer vi ikke individuelle sider med vores brugernavn. Alle dine bidrag bliver arkiveret og respekteret... her er f.eks. din liste over bidrag: Speciel:Bidrag/Jac11
Det kan virke som lidt restriktive regler. Men hvis du overholder dem, så sikrer du osse at ComicWiki holder en super høj standard.
Tak!
--Joen 17. nov 2009, 21:04 (CET)

Signering

Vi signerer diskussionsindlæg. Benadikt 17. nov 2009, 21:30 (CET)

Med fyra tilde, dvs med ~~~~ Wakuran 29. nov 2009, 12:10 (CET)

Stub eller færdig?

Hej Jac, om en artikel er en "stub" eller er "færdig nok" er altid en vurderingssag. Det har ikke kun med størrelsen at gøre, men også med emnet.
Jeg har f.eks. oprettet flere "stubbe" i dag, bl.a. Op fra dybet, dette er en stub, fordi der ingen beskrivelse er af indholdet i albummet.
Jeg har også lige fjernet betegnelsen "stub" fra en artikel, nemlig Brunhilde. Det betyder ikke at artiklen er fuldstændig færdig, men at nu mener jeg at den indeholder alle de mest grundlæggende oplysninger om serien og at artiklen er kategoriseret rimelig færdigt. MvhBenadikt 18. nov 2009, 16:56 (CET)

Billeder

Hej Jack, jeg kan se du har problemer med billedindsætning. For at indsætte et billede skal man skrive [[Billede:ComicWiki logo.jpg]], hvis det f.eks. er et billede af ComicWiki-logoet du vil indsætte. Så vidt jeg har set indsætter du billeder ved at skrive [http://www.comicwiki.dk/wiki/Billede:ComicWiki_logo.jpg] hvilket ikke gør at der står andet end blot et 1-tal, som f.eks her: [1]. Hvis du til gengæld skriver den rigtige kode - [[Billede:ComicWiki logo.jpg|300px]] - vil det komme til at se sådan ud: ComicWiki logo.jpg Og så vil man endda, på billedsiden, kunne se hvilke artikler billedet er brugt på, hvilket er smart. Der findes flere billedkoder, så hvis du vil placere billedet så det ser bedre ud i forhold til en tekst som den eventuelt akkompagnerer, skal du bare skrive [[Billede:ComicWiki logo.jpg|300px|left]], og så ser det ud som på billedet nedenfor:

ComicWiki logo.jpg

Som du nok kan se, ser det meget pænere ud i forhold til teksten. Du kan ligeledes placere billedet til højre, ved at skrive , hvilket fungerer meget godt i især starten af en artikel. Når man gør dette vil tekste være opstillet på samme måde som med forrige billede. Og så er det så smart at man endda kan ændre størrelsen på billedet, hvis det nu er for småt eller stort. [[Billede:ComicWiki logo.jpg|32px]] er meget småt, mens [[Billede:ComicWiki logo.jpg|1000px]] er ret stort. Jo mindre tallet du skriver før px er, des mindre bliver billedet, og jo højere tallet er, des mindre bliver billedet. Hvis du skriver [[Billede:ComicWiki logo.jpg|frame]] kommer der ramme om billedet. Hvis du skriver [[Billede:ComicWiki logo.jpg|frame|Velkommen til ComicWiki]] kommer der ramme om, samtidig med at billedet har den ledsagende tekst "Velkommen til ComicWiki". Man kan ikke have ledsagende tekst uden også at have ramme. Mvh KjartAn(d) 27. nov 2009, 22:42 (CET)

mange tak for rådet vil prøbe det men kom til at lægge et 1 tal ud igen før jeg læste det udner lee van cleef --jack 27. nov 2009, 22:45 (CET)

Hvem har tegnet

Onkel Joakim tegnet af ??

Hvem har tegnet dette billed. Det ville være en god oplysning at have i artiklen om Joakim. desværre det stod der altså ikke.prøv at se her [2] andre fik også figurer herfra tjek foreksempel artiklen om Højben .--jack 29. nov 2009, 09:41 (CET)

OK. Jeg flytter billedet lidt til et sted i artiklen, hvor der ikke er noget billede i forvejen, Benadikt 29. nov 2009, 11:26 (CET)
Det finns så många Disneytecknare, och det är svårt att se skillnad på flera av dem. Det finns inga ordentliga Donaldister som skriver här? Wakuran 29. nov 2009, 12:10 (CET)

Flytning af sider

Hej Jack, du skal passe på når du flytter sider. Der er over 400 interne links til Skattejagt (Jumbobog):

http://comicwiki.dk/wiki/Speciel:Henvisningsliste/Skattejagt_%28Jumbobog%29

og hvis du vil vær sikker på, ikke at bringe kaos med flytningerne, så skal de interne links også rettes til, når du flytter en side! Benadikt 30. nov 2009, 23:04 (CET)

Om man flyttar en sida brukar länkarna ju visserligen ändå länka rätt genom omdirigeringar, men det är oftast bättre att diskutera litet innan man flyttar. Wakuran 1. dec 2009, 00:37 (CET)

Opsætning og stavsætning

Nu har du prøvet at skrive nogle artikler og tilføje i andres artikler. Næste trin bliver, at du begynder at lære dig stavsætning og opsætning. Store og små bogstaver skal bruges rigtigt i et leksikon, det vil f.eks. sige, at personnavne skal skrives med stort. Du bliver også nødt til at tænke på opsætningen. Se f.eks. hvordan din sidste ændring i Joakim-artiklen ser ud på min computer:

Jacks ændringer.jpg


Jeg foreslår at du gennemgår dine egne artikler og prøver at få stavsætningen og opsætningen i orden før du opretter alt for mange flere artikler. Vi ældre brugere kan som regel hjælpe når der er et og andet som du vil vide. Mvh. Benadikt 1. dec 2009, 22:31 (CET) når du skriver at personnavne skal skrives med stort mener du så sådan eller Sådan? --jack 19. dec 2009, 16:10 (CET)

Blokering af bruger

Hej Jack,

Jeg er meget ked af at måtte meddele dig at vi har set os nødsaget til at lukke for dine bidrag til ComicWiki.

Årsagen er: - du har kopieret materiale fra andre hjemmesider uden tilladelse - du har ikke vist tilstrækkelig ansvarlighed i redigering af artikler

Mvh /

Joen 6. jan 2010, 12:30 (CET)