ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Chinook for livet

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Seriel rækkefølge Buddy Longway – Den samlede saga 2 »
 
 

Buddy Longway Den samlede saga 1.jpg

Buddy Longway – Den samlede saga 1
Forfatter: Derib
Tegner: Derib
Oversætter: Jens Peder Agger
Format: 232 sider indbundet (?) farver ca. 24 × 32 cm

Danske bogudgaver:

Indhold

Forlagets beskrivelse

Den hvide pelsjæger Buddy og siouxkvinden Chinook forsøger at leve i fred og kærlighed på prærien øst for Rocky Mountains i sidste halvdel af 1800-tallet. I begyndelsen alene, men snart også sammen med deres børn, Jeremie og Kathleen.

De vidunderligt smukke omgivelser fylder dem med lyksalighed, men naturen kan også være barsk og uforudsigelig – og både flora og fauna er med til at forme deres tilværelse og give dem respekt for alt levende. Det gælder såmænd også mennesket, selvom periodens store indianerkrige, brutale militærfolk, ubefarne nybyggere og grådige guldgravere sætter den raceblandede familie på mange prøver.

Sagaen om Buddy Longway og Chinook er et stort anlagt eventyr om samhørighed, solidaritet og medfølelse, helt uden race- og kønsdiskrimination. Selv gennem usympatiske medvirkende får læseren et nuanceret syn på de mekanismer, der styrer menneskets tilværelse. Kort sagt en medrivende rejse på sporet af livets glæder, sorger og mangfoldighed, skildret med ømhed og kærlighed i et mageløst billedsprog.

Buddy Longway er skabt af den schweiziske tegneserieskaber Claude de Ribeaupierre, kaldet Derib (f. 1944), mellem 1972 og 2006. Den udkom oprindelig i 20 album, der nu genudgives i fem eksklusive samlebind, som også er fyldt med ekstramateriale om, hvordan Derib har arbejdet med serien.

Forsider

Anmeldelser