ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Colin Wilson

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
Colin Wilson 2012.jpg
Colin Wilson
Født:

31. okt. 1949 i Christchurch, New Zealand

Colin Wilson er født i New Zealand i 1949. Han er uddannet ved Christchurch School of Art i 1967-1968. I 1980 flyttede han til London, hvor han fik job på Science fiction-bladet 2000 AD med titler som Judge Dredd og Rouge Trooper. I 1982 udgav Glénat første bind i science fiction-serien Rael i deres magasin Circus.

Til manuskript af François Corteggiani har Wilson tegnet to afsnit af flyverserien Thunderhawks sammen med Michel Suro, der siden har overtaget serien.

Jean-Michel Charlier fik øjnene op for Wilsons talent og tilbød ham at videreføre serien om Den unge Blueberry. Herhjemme skiftede serien forlag og måske derfor også titel til Blueberrys unge år. Med mesterlig hånd tegnede Wilson 3 album til manuskript af Chalier, der pludselig døde i 1989 før det tredje album var færdigt.

Wilson kendte François Corteggiani og foreslog ham som Charliers efterfølger. Men efter yderligere 3 album til manuskript af Corteggiani forlod Wilson serien efter uoverensstemmelser med seriens rettighedshavere. Wilson var utilfreds med Corteggianis rutineprægede manuskripter og ville overtage forfatterskabet, men rettighedshaverne valgte Corteggiani.

Efter Blueberry har Wilson bl.a. tegnet den klassiske italienske westernserie Tex Willer og genoptaget den klassiske Battler Britton.

I 2015 udkom i Frankrig XIII Mystery nr. 8 med tegninger af Wilson.

Colin Wilsons tegneserier er som regel farvelagt af hans hustru Janet Gale.

Eksterne links