ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Cthulhu

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning

Overnaturligt væsen oprindeligt opfundet af H.P. Lovecraft. Cthulhu hører til "The Ancient Ones", en række guder der har været her på jorden længe før vi mennesker og som en dag når stjernerne er i den rette stilling vil vende tilbage for at overtage vor verden.

Cthulhu dukker første gang op i fortællingen "The Call of Cthulhu", men har sidenhen givet navn til den såkaldte "Cthulhu mythos" som er et delt univers hvori fortællinger af både Lovecraft og flere andre samtidige forfattere foregår (den britiske gyserforfatter Brian Lumley anvender betegnelsen "Cthulhu Cycle" og "Cthulhu cycle deities" om væsenerne).

Selv om Cthulhu og de øvrige gamle guder ofte beskrives som unævnelige og ubeskrivelige har de haft en betydelig indflydelse i tegneseriens verden, dels om inspiration til monstre i ikke-Lovecraft baserede serier som for eksempel Doctor Strange, dels som figurer i serier direkte inspireret af Lovecraft, fra det mere humoristiske i User Friendly til ægte horror i serier som De dødes ø og Fall of Cthulhu.


I historien "Ktulu" bruger Moebius Lovecrafts mytologi blandet op med moderne politik. En præsident for en unavngiven vestlig stat opsøger et væsen som kaldes Lovecraft for at få mulighed for at gå på en helt speciel jagt efter et væsen kaldet en Ktulon. I denne historie fremstilles Lovecraft mest som et magtfuldt væsen som lever i en hule under præsidentpaladset.