ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Dansker-trilogien

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
 
 

Dansker-trilogien.jpg

   
Forfatter: Halfdan Pisket
Tegner: Halfdan Pisket

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Halfdan Piskets gennembrudsværk Dansker-trilogien er en samlet udgave af de meget roste og inden for dansk tegneseriekunst epokegørende Desertør, Kakerlak og Dansker.

Politikens Kim Skotte skrev bl.a. i sin anmeldelse:

Det er en helt enestående kraftpræstation i dansk tegnehistorie, der afsluttes med tredje del af Halfdan Piskets fortælling om faderens brydsomme rejse fra tyrkisk desertør til en slags dansker. Med en i perioder kriminel indvandrers blik på det danske samfund og dets normer udgør trilogien et nyt og voldsomt interessant snit på langs af de senere årtiers danmarkshistorie.

Men lad os lige hænge den sociologiske kasket på en knage et øjeblik.

For Halfdan Piskets trilogi ’Desertør’, ’Kakerlak’ og ’Dansker’ er først og fremmest et stærkt kick fra uventet hold. Grafisk og fortællemæssigt en voldsom, intens og intim fortælling om vold, misbrug, kultursammenstød og desperate familierelationer, der simpelthen ikke har sin mage herhjemme. Det er ikke hver dag, en tegneserie præsterer at ryste mig følelsesmæssigt, men Pisket gør det gang på gang. Det er stærke og tankevækkende sager.

Færdiggørelsen af trilogien med ’Dansker’ er i mine øjne en kulturbegivenhed af de store. En tegneroman af en kaliber og karakter, der sætter skel i kunstarten på et tidspunkt, hvor genren er i fuld gang med at opnå en ny grad af anerkendelse.

Forsider