ComicWiki bruger en cookie til at huske log-in. Ved at besøge denne hjemmeside giver du samtykke til brug af cookies. Læs mere

Kakerlak

Fra ComicWiki - Den danske tegneserie wiki
Skift til:navigering, søgning
« Desertør Seriel rækkefølge Dansker »
 
 

Kakerlak.jpg

  2
Forfatter: Halfdan Pisket
Tegner: Halfdan Pisket

Danske udgaver:

Forlagets beskrivelse

Halfdan Pisket fortsætter i Kakerlak sin biografiske tegneserieberetning, påbegyndt med den anmelderroste Desertør fra 2014, om faderens liv i skyggen af det armenske folkemord.

I Kakerlak lever hovedpersonen som fremmed i sit eget land, rodløs og vildfaren efter at være blevet løsladt fra et tyrkisk militærfængsel. Han ser en udvej i opslag om gæstearbejde i Danmark og Tyskland, lægger sin blodige fortid, den ruinerede landsby og familiestumperne bag sig og rejser under falsk navn, James Pisket, til en hverdag som gæstearbejder i Danmark - hvor pigerne er flottest.

Med et utrænet blik for reglerne i gæstelandet - og uden omtanke for konsekvenserne - kaster James sig hovedkulds ud i sit nye liv. Det fører ham fra Helsingør over Ålborg til København, gennem talrige indholdsløse forhold, kuldsejlede ansættelser og epileptiske anfald og ud i vold, hashsalg og fængselsstraf. På vejen finder han dog også enkelte ting, der er hver at kæmpe for: forelskelser, venskaber og de børn, han bringer til verden.

Kakerlak er et intimt indblik i livet i skyggerne; en indlevet ekspressionistisk, fortælling om, hvordan tilfældigheder, dårlige valg og kulturelle blindvinkler kan definere livets bane, men også om kampen for at finde sig selv uanset prisen.

Forsider

Anmeldelser